Toezichthouder DNB verhuurde zich jarenlang als hoer

Een medewerkster van De Nederlandsche Bank die toezicht moest houden op de trustsector verhuurde zich tegelijkertijd als exclusieve sm-meesteres. Quote ontdekte dat ze tegen betaling zelfs bereid was in de rol van ss-commandante te kruipen. Pas na zes jaar werd ze na een tip ontmaskerd. Eind oktober beschikte de kantonrechter in Amsterdam dat DNB haar na een dienstverband van acht jaar mocht wippen.

De onthulling is uiterst pikant omdat DNB zeer hoge integriteitseisen stelt aan mensen die mee willen spelen in de (sub)top van de financiële wereld. Ter illustratie: van de 5469 mensen die sinds 2011 verplicht werden gescreend op geschiktheid voor een baan in de sector, werden 614 mensen afgewezen. Van de kandidaten die in de trustbranche wilden werken, werd zelfs 36 procent ongeschikt bevonden, bijvoorbeeld omdat ze onbetrouwbaar werd geacht. Dat een eigen toezichthouder van DNB ongemerkt zes jaar lang de prijzige prostituee kon spelen (starttarief: €450) is op zijn zachtst gezegd dus nogal merkwaardig. Ook haar nogal ongeremde pakket aan diensten valt op. Of je nu van cock and ball torturing houdt of het spannend vindt om te snowballen (tip: google dat niet!), bij de ‘high class nymphomaniac’ die zich verhuurde onder het pseudoniem Conchita van der Waal kon het allemaal. Haar motto is immers: ‘the kinkyer the better.’ Op haar site werd dat geïllustreerd door een grote hoeveelheid foto’s, waarop we niet alleen haar lichaamsholtes en tot cup F opgepompte borsten tot in detail kunnen inspecteren, maar ook konden zien hoe ze zelfbewust poseerde met een rode zweep in de mond en een ss-pet op het hoofd.

De vrouw in kwestie, die eerder onder andere op de loonlijst stond bij de ABN Amro en ING Bank, weigerde met ons in gesprek te gaan en heeft sinds we contact zochten geprobeerd alle (digitale) sporen te wissen die leiden naar haar stiekeme tweede leven. Zo is ook haar site inmiddels offline.

Bij DNB was men eveneens kortaf, de woordvoerder beperkte zich tot de mededeling dat er eind 2014 inderdaad een medewerker vanwege een integriteitskwestie is ontslagen. Verder kregen we nog te horen dat er momenteel wordt gekeken hoe de screening van eigen werknemers kan worden verbeterd. Dit zou evenwel los staan van deze gênante casus. Ook werd benadrukt dat belangrijke beslissingen nooit door individuele toezichthouders worden genomen, en dat uit het interne onderzoek ‘tot nu’ niet is gebleken dat geheime informatie is gelekt.

Bron: Quote 2015