39-jarige man bestraft voor uit de hand gelopen BDSM-relatie: “Vrouw voelde zich extreem onderdanig”

39-jarige man bestraft voor uit de hand gelopen BDSM-relatie: “Vrouw voelde zich extreem onderdanig”

Een 39-jarige man uit Weelde (Ravels) greep volgens de rechtbank in Turnhout de BDSM-relatie met zijn vrouw aan om haar te vernederen, te slaan en te belagen. De vrouw moest zich extreem onderdanig opstellen tegenover de man en moest zich soms zelfs voordoen als een hond. Ook hun 15-jarige dochter was volgens de rechter het slachtoffer van onterende behandeling. De vrouw zelf gaat ook niet vrijuit.

Een BDSM-relatie tussen B.V. (39) en zijn vrouw N.V. (40) uit Weelde liep danig uit de hand. BDSM staat voor bondage en discipline, dominantie en onderwerping, en sadisme en masochisme.

De politie ontving op 13 augustus 2022 een oproep van de buren van het koppel nadat de 15-jarige dochter naar daar was gevlucht. Ze verklaarde dat haar ouders eerder die dag ruzie hadden en vermoedde dat er iets ernstig was gebeurd omdat haar vader heel agressief uit de hoek kon komen. “Ze had meermaals gezien dat hij haar moeder wurgde en zeer respectloos was. Haar moeder moest zich soms voordoen als hond en de dochter moest de hondenbench uitkuisen zodat hij haar moeder erin kon steken”, schetste de rechtbank.

Nu lezen:   Lili doet aan BDSM: 'Ik ben graag iemands seksslaaf'

De politie stelde bij aankomst vast dat N.V. er zeer slecht uit zag. Ze had meerdere blauwe plekken in haar hals en nek. De inspecteurs sloegen B.V. meteen in de boeien. De onderzoekers merkten tevens dat de halve inboedel aan diggelen lag. Over de hele benedenverdieping waren glasscherven en kapot geslagen spullen te vinden. Op de zetel in de living lagen allerlei seksspeeltjes.

“De vrouw leek tot in het absurde onderdanig tegenover haar man. De dochter voelde zich als slaaf door haar vader behandeld en had het zeer moeilijk met de BDSM-relatie van haar ouders. Zelf werd ze tot drie keer toe bij de keel gegrepen”, luidde het nog bij de rechtbank. “Ze vertelde dat haar vader haar moeder extreem controleerde door een tracker in haar auto te plaatsen en ook camera’s in de woning te plaatsen. N.V. gaf ook aan dat ze zich op vraag van haar man liet prostitueren bij haar thuis.”

Nu lezen:   Consent

B.V. verklaarde dat de problemen zijn gestart sinds de coronacrisis en dat zijn vrouw amper heeft aangegeven dat ze een BDSM-relatie niet zag zitten. Over zijn dochter verklaarde de man dat ze moeilijk gedrag stelde omdat ze begon te puberen.

De correctionele rechtbank in Turnhout vond de aantijgingen van onterende behandeling, slagen en verwondingen, belaging en openbare zedenschennis in het bijzijn van de minderjarige dochter bewezen. B.V. is daarom veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met probatie-uitstel.

Nu lezen:   'Ik zal nooit aan een vriendin bekennen dat ik SM lekker vind'

De man moet zich houden aan een contactverbod met zijn dochter en zich laten begeleiden voor zijn relationele en alcoholproblematiek. “Hij gebruikte het voorwendsel van een BDSM-relatie om zijn partner te vernederen. Van enige geloofwaardigheid tussen de partners was er geen sprake”, oordeelde de rechtbank. “Hij lijkt ook niet te beseffen dat ook de seksuele integriteit van zijn minderjarige dochter en haar normale ontwikkeling in het gedrang komt.”

Hoewel N.V. grotendeels zelf slachtoffer was, droeg ze volgens de rechters ook een verantwoordelijkheid tegenover haar dochter. Zij werd veroordeeld tot probatie-opschorting en moet ook een relationele begeleiding volgen. Beide partners zijn elk voor vijf jaar ontzet uit hun rechten. De dochter ontvangt een schadevergoeding van 1.250 euro.

Bron: Nieuwsblad