‘Als zeemeermin ben ik ultiem vrouwelijk’

‘Als zeemeermin ben ik ultiem vrouwelijk’

Stella Brüggen runt het bedrijf Zeemeermin Huren. Daarnaast is ze operazangeres, werkt ze bij een marketingbureau en studeert ze Vertaalwetenschappen.

“Ik word als zeemeermin ingehuurd voor grote shows, festivals en duikdemonstraties. Dan zit ik in een grote watertank waar mensen omheen kunnen lopen. Ik haal een paar keer diep adem, duik naar beneden en zwem langs, zwaai voor de ramen, geef kushandjes…

Of ik houd mijn hand tegen het raam, zodat kinderen hún hand ertegen kunnen houden. Zij zijn vaak het meest enthousiast. Maar laatst waren er jongens die tien keer met me op de foto wilden. Zeemeermin op het droge ben ik liever niet; in het water is alles mooier en sprookjesachtiger, daarboven is de betovering snel verbroken.”

Nu lezen:   Liefde, bloedlust en geluk

“Mijn inkomsten haal ik vooral uit de YouTube-video’s (als Stella the Siren, red.). Mijn vriend filmt, ik doe de bewerking. We filmen ook in zee, pas nog bij een Grieks eiland. Op mijn video’s krijg ik echt de raarste reacties, zoals: ‘De echte Ariel is dunner.’ Ja, hallo, Ariel is een cartoonfiguur, ik heb ruimte nodig voor organen. Of ze zeggen: ‘Het is nep, want ze heeft knieën.’ Wat had je dan verwacht, een échte zeemeermin?

Sommige mannen komen via de chat hun fetisj op mij botvieren. Die wimpel ik snel af. Maar ik krijg ook heel veel leuke fanmail. Meestal van meisjes, maar laatst van een jongetje dat geïnspireerd raakte door mijn filmpjes. Zo leuk!”

Nu lezen:   Sabien heeft een affaire: 'het gekraak van mijn latex catsuit vindt hij opwindend'

“Ik was nooit een waterrat, heb met hangen en wurgen mijn A-diploma gehaald. Toen ik op de Modevakopleiding een filmpje met een zeemeermin zag, dacht ik: ‘Zo’n staart is eigenlijk niet zo lastig te maken’. Ik maakte een kostuum en oefende in het zwembad door twee flippers tegen elkaar te houden. Het voelde natuurlijk, het ging vanzelf.

Een vriend had me met een onderwatercamera gefilmd. Ik droeg een simpele donkerblauwe staart en een zwarte bikini, maar het werd een hit op YouTube. Dus maakten we er nog één. Inmiddels worden mijn filmpjes soms 29 miljoen keer bekeken.”

“Ik heb een diploma voor ‘vrijduiken’ en kan dankzij ademhalingstraining een minuut onder water zwemmen. Soms doe ik opdrachten samen met mijn zus, dan duikt de één naar beneden als de ander op adem komt. Eén keer raakte ik verstrikt in de jurk die ik droeg. Ik was 4 meter onder water en kreeg ademnood. Gelukkig zag mijn vriend het en trok me snel boven water.

Nu lezen:   Charismatische heldin raakt verstrikt in rommelig scenario

Als zeemeermin ben ik ultiem vrouwelijk, zelf ben ik van de stoere broeken. Dat contrast vind ik leuk. Als ik een kostuum aantrek, word ik een personage. Kinderen vragen of ik een echte zeemeermin ben. ‘Natuurlijk’, zeg ik dan. En als ze vragen waar ik woon, antwoord ik: ‘In een huis, maar de onderste verdieping is van water’.”

Bron: Telegraaf