‘Bijna helft Nederlanders heeft ervaring met SM’

‘Bijna helft Nederlanders heeft ervaring met SM’

Bijna de helft van de Nederlanders heeft wel eens geëxperimenteerd met SM. Dat blijkt uit een poll van casual dating-site C-Date, naar aanleiding van het succes van het boek Fifty Shades of Grey van E.L. James.

48,1 procent van de Nederlandse respondenten zegt op z’n minst geëxperimenteerd te hebben met deze vorm van seksuele activiteiten.
Dit houdt ten minste het vastgebonden zijn tijdens seks in. Gemiddeld ligt dit percentage nog hoger, namelijk 57,8 procent.

Ruig
Aan de poll deden 41.184 mensen mee in tien Europese landen en in Brazilië. In alle deelnemende landen geven vrouwen meer dan mannen aan dat ze zich laten verleiden tot SM (59,5 procent ten opzichte van 57,6 procent). In Nederland heeft de helft van de vrouwen geëxperimenteerd met SM, meer dan de mannen (50 procent tegenover 47,9 procent). En we worden avontuurlijker: meer jonge dan oudere mensen geven toe de wat ruigere seksvarianten te hebben geprobeerd.

‘Geen lol zonder pijn’
C-date vroeg zijn leden of ze ooit geëxperimenteerd hebben met SM. 15,1 procent zei ‘ja, seks is geen lol aan zonder pijn’. 13,3 procent gaf toe geëxperimenteerd te hebben en 29,4 procent zei ‘een beetje, vastbinden is nog tot daar aan toe’. 42,2 procent liet weten er niet aan te doen.

Afspraken maken
De site meent wel dat afspraken maken met je partner belangrijk is. ‘We adviseren iedereen wel om hier goed met hun partner over te spreken en vooraf duidelijke afspraken te maken’, aldus senior PR-manager Aude Creaveau.

Nu lezen:   Een kijkje in de luxe wereld van BDSM

Bron: AD

 • -advertentie-

  Libido Performa Erectiepillen – 5 Stuks

  Boost je erectie met de Libido Performa erectiepillen! De pillen stimuleren de doorbloeding in de penis, waardoor de penis gevoeliger en harder aan kan voelen en langer aan kan houden.

  Koop nu voor € 39,95

  • De 120 dagen van Sodom – boek

   Het omstreden meesterwerk van D.A.F. de Sade (1740-1814) is eindelijk weer beschikbaar. Van de Nederlandse vertaling door Hans Warren werden al zo’n honderdduizend exemplaren verkocht. De beruchtste lockdown uit de wereldliteratuur. ‘Tranen van bloed’ huilde Markies de Sade toen hij… Lees verder

  • Irresistible Iris

   Irresistible Iris, freelance fetish reporter, performer &  'dress-up doll' . Sinquest Lees verder

  • SM op kantoor

   Angela is de baas. Gastrol van: Stefan Stasse. Deze video komt uit Toren C seizoen 01, aflevering 04. Lees verder

Linkermenu pictogrammenu