De Lustkapper is weer actief

De Lustkapper is weer actief

De Lustkapper. Daar kan een boek over worden gepend. Jaren geleden verschijnt hij voor het eerst op de Sikkom-radar. In Lewenborg benaderde hij met briefjes aan fietsen en auto’s vrouwen met de vraag of ze model willen worden voor zijn knipkunsten. Telkens met hetzelfde lulverhaal: meneer is kapper, doet mee aan een wedstrijd en wil daarvoor oefenen op mooie vrouwelijke haardossen.

Dubbel winnen. De vrouwen krijgen een gratis knip- en borstelbeurt. De kapper oefent voor de belangrijke dag. Maar het is gelul. Hij kan niet knippen. Sterker: hij heeft menig kapsel verwoest. Waar het hem om gaat is, wroeten door andermans haar. Daarvoor kan hij naar technofeestjes gaan, dan is iedereen blij met zijn komst, maar dat is kennelijk niet spannend genoeg.

Nu lezen:   De nieuwe MASSAD is uit!

Dus gooit hij het over een andere boeg. Soms benadert hij vrouwen in het Noorderplantsoen of in de binnenstad van Groningen. Vaker hangt hij briefjes aan fietsen of auto’s van dames die een een boodschapje doen of pakketje bezorgen. De afgelopen periode is hij daar weer volop mee bezig. Meldingen komen uit Lewenborg, Oosterpark en Ulgersmaborg. Zoals deze:

„Op mijn voorruit zat na een bezoek aan Lewenborg een briefje. Hierop stond dat ze iemand zochten voor training voor haar kleuren of opsteken. Na een tijdje schoot mij de lustkapper te binnen. Daarna vond ik een artikel van jullie uit 2018 toen hij weer actief was en jullie met hem afgesproken hadden. Wat ik me afvroeg is of dit een briefje van hem zou kunnen zijn?”

Nu lezen:   Verknipte lustkapper

Ja dus. De Lustkapper. Honderd procent score. Dezelfde kolder. Hetzelfde telefoonnummer. Identieke tactiek. En weer achter de ruitenwisser gedrukt in Lewenborg, zijn belangrijkste jachtterrein. Daarom maar weer eens een stukje: word je benaderd met een verhaal over knippen, model, wedstrijd, kapsalon uit Appingedam en meer van dat: trap er niet in!

Oh ja. En dan nog even ingaan op de opmerking van de inzender dat wij een keer met de Lustkapper hadden afgesproken. Dat klopt. Als ware Alberto Stegemannen op pad. Maar het eindigde in een sof. In het kort: via het telefoonnummer een date gemaakt. Na wat moeilijke vragen en gelul over een zaak in Appingedam afgesproken in Lewenborg.

Vriendin, degene die geknipt zou worden, moest in de auto op een parkeerplaats achter het lokale winkelcentrum wachten. Twee collega’s om de hoek met camera paraat. Ik tussen de achterbank en voorstoelen verstopt onder een deken met ook een camera in de hand. Wachten, wachten, nog langer wachten totdat de Lustkapper ineens op de fiets verschijnt.

Nu lezen:   'Lustkapper' slaat opnieuw toe in Groningen

Hij meldt zich bij de auto, vraagt of vriendin het model is waar hij mee heeft afgesproken en op dat moment wil ik tevoorschijn springen om hem vast te leggen. Maar ik zit helemaal in de knoop in de kleine Fiat Punto. Het duurt minuten voordat ik mezelf heb bevrijd uit de benarde positie. Daardoor heeft de Lustkapper genoeg tijd om als een haas te vluchten op zijn fiets.

Bron: Sikkom 2023