‘Fetisjist slaat weer toe: alles voor een bidprentje’

‘Fetisjist slaat weer toe: alles voor een bidprentje’

Maastrichtenaar Rafaël N. (49), die in het verleden meerdere keren is opgepakt voor de capriolen die hij uithaalde om zijn bidprentjesverzameling uit te breiden, is dinsdag opnieuw opgepakt.

Hij wordt verdacht van bedreiging, mishandeling en stalking, na een nieuwe reeks incidenten waarbij hij bidprentjes wilde bemachtigen. Dat bevestigt de politie tegenover 1Limburg.

De veertiger blijkt een fanatiek verzamelaar. In 2005 kreeg hij tbs, omdat hij nabestaanden bedreigde om zo doodsprentjes te bemachtigen. Zes jaar later kwam hij op vrije voeten, maar hij viel al gauw terug in zijn oude gedrag. Zo stond hij enkele maanden na zijn vrijlating uit tbs-kliniek de Rooyse Wissel weer voor de rechter voor stalking en bedreiging.

Rafaël N. benaderde mensen per post of via de e-mail, maar trok ze ook aan de jas op het kerkhof om prentjes te verzamelen. Als ze weigerden, ging de Maastrichtenaar regelmatig over op stalking en bedreigingen. Een slachtoffer werd onaangenaam verrast met poep op zijn voordeur en in zijn brievenbus.

De bidprentjesfetisjist werd in 2015 opnieuw veroordeeld. Hij kreeg twintig maanden gevangenisstraf.

Een politiewoordvoerder bevestigt dat de man dinsdag opnieuw is opgepakt. “Er is een tiental aangiftes gedaan in deze zaak”, laat de woordvoerder weten. “Hierbij ging het vooral om het krijgen van bidprentjes. Hij wordt verhoord en daarna wordt er besloten of hij in voorlopige hechtenis blijft.”

Dit keer zou Rafaël een speciale act hebben bedacht om de doodsprentjes te krijgen. Volgens betrouwbare bronnen deed hij zich voor als vrijwilliger van de parochies Sint Anna en Sint Pieter en zorgcentrum La Valence, om zo bij mensen binnen te komen die net iemand hadden verloren. Eenmaal binnen, vroeg hij de rouwende mensen om een bidprentje.

Zijn advocaat, Sjoerd van Berge Henegouwen, bevestigt dat verhaal niet. Wel zegt hij ‘verbaasd’ te zijn. “Omdat het hier gaat over aangiftes die zijn gedaan tussen januari en november vorig jaar. Waarom is hij niet eerder gehoord? In de zomer is hij nog gehoord, vanwege een lekkage waarvan de politie dacht dat hij die zou hebben veroorzaakt. Die zaak is overigens geseponeerd. Maar waarom is hem toen niks gevraagd?”

Bron: 1limburg

BDSM

BDSM