Gaan erotische onderdanigheid en emancipatie samen?

Gaan erotische onderdanigheid en emancipatie samen?

Gaan emancipatie en seksuele onderdanigheid hand in hand? Met deze vraag worstelt jurist Zilla Jongzeel, die wars is van rolpatronen en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Nadat ze besluit te stoppen met de pil, ontwaken haar ingedutte fantasieën over seksuele onderwerping uit hun winterslaap. Klein probleem; haar man, de bekende acteur Paul Arend, kan niets met haar overweldigende verlangens. Zilla vindt een geheime minnaar.

Genietend van zijn hardhandigheid – en met hulp van een psycholoog – leert ze zichzelf steeds beter te accepteren. Tegelijk dealt Zilla met een bemoeizuchtige moeder, die constant op haar nek zit en vindt dat ze een relevantere carrière moet nastreven.

Nu lezen:   De bittere strijd om de liefde van SM-meesteres Nina
cover-blauwe-plekken-debuutroman

Zelfs tijdens seksuele sessies komt Zilla niet los van haar moeders veroordelende stem. Foto’s van de blauwe plekken die Zilla oploopt tijdens intense sessies met haar minnaar, blijken interessant voor de roddelpers. Als Paul mishandeling in de schoenen krijgt geschoven, besluit ze haar affaire te onthullen in een talkshow. Haar bekentenis mondt uit in een onverwacht drama. Hoe dit afloopt, lezen we in ‘Blauwe Plekken’.

Nu lezen:   Maaike houdt van BDSM: “Etentje met vrienden, denkt de babysit. Maar ik neem mijn tepelklemmen mee”

Volgens Sidney is seksdrive een belangrijke drijfveer achter veel goede én foute beslissingen. ”Over deze foute beslissingen lezen we dagelijks in de media. Mensen zetten er carrières en relaties voor op het spel. Iedereen kent de voorbeelden van huwelijken die ontploffen vanwege stiekeme affaires. Seksuele drive is dus een belangrijk thema in veel mensenlevens, waar we niet makkelijk over praten. En vooral dat laatste vind ik desastreus”. Niet zo gek dus dat de schrijfster vond dat dit boek er moest komen.

Nu lezen:   Michelle Desaint

De schrijfster wilde een boek schrijven over iemand die zweeg over haar geaardheid, vanwege haar eigen oordeel hierover. ”Ik vind dat wij vaak de neiging hebben om te snel te oordelen over zaken waar we onvoldoende van weten. Dat kon ik mooi verwerken in de verhaallijn van Paul, die gecanceld dreigt te worden voor iets wat hij niet gedaan heeft”, aldus Sidney.

Dit boek koop je bij Bol.com

Womanly 2024