Hoe dient een sub zich te gedragen?

Hoe dient een sub zich te gedragen?

The Ritual Chamber is een van de bekendste plekken in Canada op het gebied van bdsm. De fetisj-studio bevindt zich in een onopvallende straat in Toronto; van buitenaf ziet het er gewoon uit als een prima onderhouden huis. De bakstenen muren, getrimde struiken en het strakke exterieur verraden niets over wat zich er binnen afspeelt. Als je het niet weet is het onmogelijk om te zien wat er binnen allemaal gebeurt, en dat is de bedoeling – de meeste klanten willen hun bezoekjes hier zo discreet mogelijk doen.

Eenmaal binnen hangen de muren in de grootste ruimte vol met zwepen en gesels. Er hangen leren handboeien aan het plafond en in de hoek staat een gigantisch Sint-Andreaskruis. De andere kamers hebben ieder een eigen thema. Er is een dokterspraktijk, inclusief infusen en andere instrumenten. Verderop vind je een klaslokaal, met een klein bureau en een groot krijtbord. En er is een kamer vol spiegels, aangekleed met luxe leren stoelen en een bank in Victoriaanse stijl. Eerder deze week zat ik op die bank tegenover meesteressen Lady PimRed Diamond en Shahrazad, eigenaar en hoofdmeesteres van The Chamber. Hoewel ik wel eens met kinks heb geëxperimenteerd, moet ik zeggen dat het niet echt mijn ding is. Als ik mijn grootste fetisj zou moeten beschrijven, zou ik zeggen dat ik er vooral goed op ga als mensen gewoon aardig tegen me zijn. Desondanks vind ik gesprekken over fetisjen eindeloos fascinerend. Daarom nam ik plaats op de bank in The Chamber om meer te leren over hoe je je succesvol laat onderwerpen op seksueel gebied.

Nu lezen:   Opa cel in voor misbruik kleindochter als seksslavin

“Je moet jezelf niet meteen als onderdanig (‘submissive’) bestempelen. Ik zou je vooral aanraden om eerst wat ervaring op te doen,” zegt Shahrazad. De toon van de hoofdmeesteres is geduldig en vriendelijk, wat in schril contrast staat met haar militaire kostuum en hoge kousen. Haar uitstraling en energie is welwillend, maar autoritair – een beetje zoals een directeur van een basisschool, die weet hoe je veilig een balzak martelt. Lady Pim en Red Diamond luisteren en knikken instemmend terwijl ze praat. “Door jezelf langzaam bloot te stellen aan de spelletjes waar je nieuwsgierig naar bent, kom je erachter wat voor type je bent – sub, bottom of switch – en of je überhaupt een van die dingen bent. Het is altijd goed om rustig te beginnen, vragen te stellen aan mensen die je vertrouwt, en er zelf achter te komen wat je prettig vindt.”

Nu lezen:   Bondage in de praktijk: touw opbergen

Het bekende beeld van meesteressen – strak in het leer zakenmannen met een bal in hun mond helemaal bont en blauw spankend – komt niet overeen met echte professionele of persoonlijke bdsm-relaties. Pim, Red Diamond en Shahrazad vertellen openhartig over de fijne kneepjes van hun werk, en met humor, medeleven, en genadeloze eerlijkheid over hun subs. Tijdens ons gesprek van een uur delen ze hun kennis en de beste manieren waarop je afstand kunt nemen van controle en macht, evenals de extreme vormen van communicatie die noodzakelijk zijn om het meeste uit je sub-ervaringen te halen.

Nu lezen:   Frenky (79) bestiert al een halve eeuw een seksshop

Lees verder op VICE.