Inez, Dewi & Paul – Polyamorie

Inez, Dewi & Paul – Polyamorie

Inez, Dewi en Paul hebben een liefdesrelatie. Deze relatievorm heet Polyandrie : 1 vrouw met twee mannen. In deze podcast praten we openhartig over deze relatievorm en de koppeling met BDSM. Polyamorie is samengesteld uit twee woorden: het griekse woord poly, wat veel of meerdere betekend en het Latijnse woord amor wat liefde betekend.

Polyamorie staat voor een levenswijze waarin men open staat voor het gelijktijdig hebben van meer dan één liefdesrelatie, waarbij ook ruimte is voor seksualiteit op de voorwaarde dat het gebeurt in openheid en eerlijkheid en met medeweten en instemming van alle betrokkenen. 

Nu lezen:   Foxy Angel - strijdbare sexwerker

Er wordt een groot belang gehecht aan ethiek en goede communicatie tussen partners en vaak ook met de partners van partners. Iemand die de principes van polyamorie onderschrijft en/of praktiseert heet een polyamorist. 

Polyamorie kun je dan weer splitsen in: polygamie: een man die met concent relaties heeft met meerdere vrouwen, dus iedereen weet van elkaar wat ze doen en met wie. Polyandrie : een vrouw die met concent relaties heeft met meerder mannen en ook hier weet iedereen van elkaar wat de ander doet en met wie. 

Nu lezen:   Bij fetisjwinkel Mister B gaan de zaken beter dan ooit

Er zijn binnen de definitie van polyamorie veel verschillende relatievormen mogelijk, maar ze zijn allemaal gebaseerd op liefde, openheid, eerlijkheid en respect. Een goede open communicatie is hierbij onmisbaar.

Sinquest