Jarenlange celstraf voor penis- en beenamputatie

Jarenlange celstraf voor penis- en beenamputatie

Het is een even bizar als smerig verhaal dat voor mensen met een zwakke maag niet geschikt is. Marius Gustavson (46) wordt gezien als het brein achter het doen van amputaties van onder meer geslachtsdelen. In sommige gevallen filmde hij dat en zette de beelden online op zijn eigen betaalde website over extreme lichaamsaanpassingen. Dat liet hij afgelopen oktober al weten en hem hangt daarvoor een straf boven zijn hoofd. Maar hij was zelf ook onderdeel van twee amputaties.

Dezelfde Gustavson liet in 2017 namelijk vrijwillig zijn penis afsnijden in zijn huis in Londen en uploadde de beelden naar zijn website waar tegen betaling naar gekeken kon worden. Ook liet hij zijn linkerbeen in 2019 bevriezen waarna hij het liet amputeren. Gustavson liet dat door Damien Byrnes en Jacob Crimi-Appleby doen die ‘het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel’ al eerder hadden bekend. De Britse rechter oordeelde maandag dat de heren respectievelijk vijf jaar, en drie jaar en acht maanden gevangenisstraf krijgen. De rechter noemde hun daden ‘weerzinwekkend’. In een video zei Byrnes eerder over de amputatie: ,,Zo, die kan van mijn bucketlist af. Dat had ik nooit verwacht.” Byrnes werd eerder al door Gustavson ingehuurd voor ‘seksuele diensten’.

Nu lezen:   ‘Zo’n bevrijdend gevoel om als vrouw verkleed te gaan’

De aanklager vertelde dat Gustavson ‘het brein is achter een een lucratieve onderneming voor extreme lichaamsaanpassingen’ en bij verschillende mannen de penis of testikels verwijderde. Gustavson heeft dat in oktober al bekend en hij zal in maart worden veroordeeld. De praktijk houdt verband met een subcultuur van mannen die zogenaamde ‘nullos’ willen worden, een afkorting van genitale vernietiging, door hun penis of testikels te laten verwijderen. Volgens de aanklager schepte Gustavson tegen de man die zijn penis had afgesneden op dat hij meer ‘26 mannen’ had gecastreerd, waarvan ‘18 volledig’. Tegen de man die hem hielp zijn been te verwijderen, vertelde dat hij ‘de testikels die hij had verwijderd in potten bewaarde’.

Nu lezen:   SM-meesteres 'gedekt' door briefje van overleden klant

Een andere man, Nathaniel Arnold (48), had schuldig gepleit voor het afsnijden van de tepel van Gustavson en het stelen van het verdovingsmiddel lidocaïne uit een ziekenhuis waar hij als verpleger werkte. Hij kreeg een voorwaardelijke straf van twee jaar. Het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel betalende bezoekers met een abonnement Gustavons website had, maar volgens de rechter zou hij ‘aanzienlijke financiële winsten’ ermee hebben gegenereerd.

Nu lezen:   Kinky appartement blijkt onverkoopbaar

Bron: AD, januari 2024