Je grenzen kunnen verschuiven

Je grenzen kunnen verschuiven

Je eigen grenzen kennen, communiceren en bewaken is een van de belangrijkste delen van BDSM. Als je bewust wil starten aan de kink, heb je dus al goed nagedacht over wat jij wel en niet wil beleven. Porno en media schetsen vaak het beeld van de impulsieve en grenzeloze BDSM-sessie, waarin de dominante partner gewoon doet wat hij/zij/hen wil met de onderdanige partner, maar zo werkt het niet.

Nu lezen:   Beginners handboek: bondage voor dummies

De realiteit is dat je constant met je grenzen bezig bent, omdat de ‘tango’ die je samen uitvoert zich beweegt over een duidelijk omlijnde dansvloer. Als iemand getriggerd wordt, dichtklapt of niet meer geniet, is de fun er nu eenmaal snel van af. Wat niet wil zeggen dat je limieten niet kunnen veranderen. Er bestaat namelijk een verschil tussen harde en zachte grenzen.

Harde grenzen zijn dingen die uit den boze zijn en dat altijd zullen blijven. Denk aan activiteiten die jou triggeren, angst aanjagen, ongemakkelijk maken of gewoon niet interesseren. Hier is geen onderhandeling over mogelijk.

Nu lezen:   Erotische Hypnose Meesteres Mia

Zachte grenzen zijn dingen die afhankelijk zijn van factoren zoals omgeving, partner, gemoedstoestand en tijdstip. Denk bijvoorbeeld aan niet gespankt willen worden tijdens je menstruatie of enkel anale seks willen beleven met een vaste partner. Het is mogelijk om over zachte grenzen te gaan als het voor jou op dat moment goed voelt.

Nu lezen:   Oude tv-opname Lief & leed

Als jij je grenzen niet kent, duidelijk communiceert en bewaakt, kunnen zowel jij als je partner die niet hanteren. Dan bestaat de kans wel dat je je tijdens een sessie laat meeslepen door emoties, hormonen of de kick. Alles komt dus neer op zelfkennis en communicatieskills.

Bron: Flair

Club RopeMarks