Kate is CashQueen

Kate is CashQueen

Veel mensen zullen zich er weinig bij kunnen voorstellen, maar het bestaat: Financial Domination. Daarbij worden mannen online vernederd en stuurt de vrouw in kwestie een tikkie ter compensatie. VROUW sprak met CashQueen Kate Winters* (26) en met erotisch datingplatformeigenaar Ko Yang (53). Hij spotte de trend en richtte Snacc.nl op.

Ko Yang is geen onbekende in ’het vak’. Hij werkte ooit met Menno Buch (bekend van het in 1997 opzienbarende programma Sex voor de Buch) en was oprichter van de Geile Gids, later bekend als Sexjobs. In 2017 verkocht hij de boel. „Maar ik bleef feeling met de markt houden. Kim Holland, Helen Duval; je houdt die contacten na al die jaren toch aan. En zo ontdekte ik dat er, mede ingegeven door corona, een nieuwe trend ontstond.”

Ko Yang doelt op dominante vrouwen, findoms, die mannen op social media een virtuele beleving aanbieden. Ze vernederen hen, sturen een tikkie of de mannen mogen het geld naar een locatie brengen. „Alles anoniem. Het geld wordt dan bijvoorbeeld knielend aangeboden en de mannen kunnen hooguit een schop in de ballen verwachten. Het borduurt voort op het al langer bekende fenomeen geldslaaf, alleen daar is fysiek contact wel aan de orde en wordt de man live vernederd.”

Het zijn veelal jonge vrouwen die op deze manier, vaak op Twitter, hun geld verdienen. Mannen betalen (mee aan) hun drankjes, een paar laarzen of een vakantie naar Ibiza. „De vrouwen presenteren zich als een godin, bijvoorbeeld in een zwart leren jurkje of heel chic.” Het aantal CashQueens op Snacc neemt fors toe. Eén van hen is psychologiestudente Kate Winters * (26, op Twitter te vinden onder @sweetly_cruel en op Snacc onder de naam Kate Winters).

„Ik ben zelf geïnteresseerd in BDSM, ik heb een kinky kant en ben dominant. Drie jaar terug dacht ik erover met sekswerk te beginnen. De ex van mijn vriend deed cam-werk, maar ik zag het niet zitten naakt voor een camera te verschijnen. Ik heb even overwogen gedragen kleding te verkopen, maar die markt bleek behoorlijk verzadigd. En toen stuitte ik op financial domination, een fenomeen dat in Amerika al langer bekend is. Dat was precies wat ik leuk vond.”

Nu lezen:   Jacqueline is SM-Meesteres

In het begin vond Kate het toch ook wel een beetje vreemd. „Je bent gewend om, als je ergens geld voor krijgt, iets terug te doen. Dat is hier dus niet aan de orde. Niet iedere man snapt dat meteen, er zijn er zeker ook wel die wat teleurgesteld zijn. Maar ik ben er van tevoren heel duidelijk over: Als jij mij geld wil geven is dat prima, maar verwacht er niets voor terug.”

In Kate’s tijdlijn op Twitter staat een bericht waarin ze meldt dat ze met vriendinnen uit eten is geweest. Eronder een tikkie om de rekening te betalen. „Ja, zo werkt dat dus. Mannen vinden het fijn te betalen voor mijn luxe. Ook voor mijn nagels of kleding bijvoorbeeld. Daar zit ’m ook een deel van de kink in: ik luxe, zij ’afzien’. Het heeft even geduurd, maar ik snap de mannen inmiddels.”

„Mannen willen van nature voor een vrouw zorgen. Het maakt ze trots dat ze voor je kunnen betalen. Maar er zijn ook mannen die doordeweeks een superverantwoordelijke baan hebben en het heel fijn vinden dat ze dat even kunnen loslaten. Het vernedert ze op een bepaalde manier dat ik van hun geld geniet, terwijl zij thuis zitten.” Kate’s subs, zoals de mannen worden genoemd, komen uit alle lagen van de bevolking.

„Ik heb contact met politici, maar ook veel met studenten – veel van die studenten wonen tegenwoordig nog thuis, waardoor ze het geld hebben mij te betalen. De een is heel open over wie hij is en wat hij doet, de ander blijft liever anoniem. Als de tikkies betaald worden, zie ik natuurlijk wel een naam op mijn afschriften verschijnen. Daarover zal ik nooit naar buiten treden. Discretie is in dit werk heel belangrijk. En respect uiteraard.”

Nu lezen:   Bondage voor beginners

Het klinkt als easy money, maar dat is het niet, benadrukt Kate. „Ik ben veel tijd kwijt aan het maken van content en mooie foto’s. Vooral foto’s van hakken doen het goed; dat komt mij wel prima uit, want ik hou daar zelf ook van. Ook lingerie scoort. Naakt doe ik echt niet. En ik laat mijn gezicht niet (helemaal) zien. Ik ben op dit moment te vinden op Twitter, OnlyFans en het nog vrij nieuwe platform Snacc.”

„Naar mijn vriendinnen toe ben ik heel open over wat ik doe. Eén vriendin wilde het werk ook wel doen. Toen ze merkte wat er allemaal bij kwam kijken, haakte ze weer af. Dominantie kun je ook niet spelen, dat moet in je zitten. En er is dan wel geen fysiek contact met de mannen; ik chat en app wel met een deel van hen. Die gesprekken gaan over van alles en nogwat. Het is aandacht, het gaat zelden over seks. Een paar van mijn subs op OnlyFans hebben chantage als kink. Ik zal nooit echt hun baas inlichten over wat ze doen, maar die dreiging vinden ze heel opwindend.”

Zoals overal, tref je ook in deze vrij nieuwe, online wereld creeps aan. Mannen die door blijven vragen naar Kates echte naam of woonplaats, bijvoorbeeld. „Zulke mannen blokkeer ik. Toch moet ik zeggen dat ik op mijn vanilla-profielen (zo noemt Kate haar persoonlijke profielen waar ze bijvoorbeeld recepten op deelt) engere mannen aantrek. Daar gaan ze eerder een grens over. Ik wil het zo veilig mogelijk houden, daardoor heb ik mijn identiteit goed afgeschermd.”

Als Kate al met een man afspreekt, is dat op locatie. „Dat doe ik dan voor een cashmeet; een ontmoeting waarbij de man mij geld overhandigt. Ik heb één keer zo’n cashmeet gehad waarbij er voor €1500 aan geld en spullen werd overhandigd. Het enige dat daar dan tegenover staat is een etentje of een drankje, meer niet en zo’n man weet dat.”

Nu lezen:   Da's even (spuiten en) slikken: Jurre ondergaat body suspension?

Kates vriend is totaal niet jaloers. „Hij weet dat ik mij niet tot deze mannen voel aangetrokken, het wordt hooguit een vriendschap. Ik denk ook niet dat ik dit eeuwig blijf doen, voor nu, zo tijdens mijn studie, is het heel leuk. Het lijkt me mooi om iets met seks en relaties te doen als ik ben afgestudeerd, maar wat precies: dat weet ik nog niet. Voor nu kan ik mijn studie in elk geval goed gebruiken om deze mannen een beetje te doorgronden. Ik heb één vrouwelijke sub.”

The girl next door, zo klinkt de studente. „Ik ben inderdaad niet het klassieke dominatrixplaatje in het echt. Ik kan mijn werk en privé goed scheiden, hoewel ik dus wel echt dominant ben. Maar ik loop niet op hoge hakken door het huis. Wel in mooie kleding, maar dan meer met kleur. Mijn ouders weten wel iets, maar niet alles. Ze willen dat niet weten en dat begrijp ik volledig. Ik hoef ook niet alles van hen te horen.”

In Amerika is het inmiddels echt booming business, daar verdienen de top findoms wel duizend dollar per dag. „Zo’n vaart zie ik het hier niet lopen, hoewel het wel steeds groter wordt. Ik kan er de luxe in mijn leven van betalen.”

Een vrij nieuw beroep dus, met een keurige inschrijving bij de Kamer van Koophandel. „Ja, ik betaal ook gewoon belasting uiteraard. De man die mijn KvK-inschrijving voltooide, was heel open minded. Ik was duidelijk niet de eerste die met een dergelijke baan tegenover hem zat.”

*Kate Winters is niet haar echte naam. Uit veiligheidsoverwegingen gebruikt ze een pseudoniem.

Bron: Telegraaf

Club RopeMarks