Lisa geeft bijzondere ‘therapiesessie’ over seks

Lisa geeft bijzondere ‘therapiesessie’ over seks

In haar piepkleine knalroze studio Sexy Fingers in Den Haag, met pluche muren en kussentjes met tijgerprint, zit Lisa Kleisen (29) stralend achter haar tafel. Op haar tand glinstert een diamantje, net als haar glitternagels en eyeliner boven haar oog. Op tafel staan tientallen kleurtjes gelnagellak om uit te kiezen. „Ik wil een zachte en intieme sfeer creëren tijdens de gesprekken, ver weg van de buitenwereld.” Op die manier maakt ze ruimte voor open gesprekken tijdens het lakken. „Een soort therapiesessie, maar dan minder formeel, zonder iemand die je de hele tijd aankijkt.”

Geboren en getogen in Dordrecht, liep Kleisen op seksueel gebied altijd al voor op haar vriendinnen. „Iedereen kwam bij mij voor vragen, zorgen, twijfels of juist avonturen die ze hadden meegemaakt.” Schaamte voelt ze nooit als ze praat over seks. ,,Omdat ik zelf heel open ben, durven anderen denk ik ook open naar mij te zijn. Niets voor mij is te gek.”

Al toen Kleisen 21 was, tijdens haar studie aan de TU Delft, ontwierp ze seksspeeltjes voor Willie.nl, een online winkel met allerlei gadgets voor in bed. Daarnaast maakte ze voor de website video’s over speeltjes en ging ze met een microfoon de straat op om voorbijgangers vragen te stellen over intimiteit. „Sinds ik jong ben praat ik al graag over dit onderwerp.”

Lisa Kleisen, Nagelstudio Sexy Fingers, waar je terwijl je nagels worden gedaan je met Lisa over sex kunt praten.
Lisa Kleisen, Nagelstudio Sexy Fingers, waar je terwijl je nagels worden gedaan je met Lisa over sex kunt praten. © Frank Jansen

Thuis met haar ouders werd er zo goed als niet over seks gepraat. „Het gebeurde niet, maar ik zou dat ook helemaal niet willen. Je zit als tiener niet te wachten om het daarover te hebben met je ouders.” Door zelf ervaring op te doen, veel boeken te lezen en al op jonge leeftijd zich professioneel te ontwikkelen met het ontwerpen van seksspeeltjes, verdiepte ze zich verder en verder in dit onderwerp. „Dat was niet iets wat veel mensen deden.” Op deze manier werd Kleisen dé persoon om naartoe te gaan met vragen over seks.

Nu lezen:   Verknipte lustkapper

Voor haar is het belangrijk om te praten over je verlangens, of wat je juist niet fijn vindt in bed, omdat het van invloed is op je dagelijkse leven. Wat kan je bijvoorbeeld doen als je je partner niet meer aantrekkelijk vindt of als je een fetisj hebt waar je niet over durft te praten? „Door het internet worden we heel erg beïnvloed over wat misschien wel of niet goed is, waardoor er veel vooroordelen zijn.” Door er met elkaar over te praten, volgens Kleisen, leer je jezelf en je lichaam maar ook anderen beter kennen. „Hierdoor worden je vriendschappelijke en romantische relaties én je fysieke en mentale gezondheid een stuk beter.”

Toen Kleisen anderhalf jaar geleden zes weken op vakantie ging naar Frankrijk, kwam ze spontaan met het idee. In twee weken voorafgaand aan haar roadtrip bedacht ze Sexy Fingers, ontwierp een logo en visitekaartje, kocht wat extra nagelspullen, pakte in en vertrok. „Praten over intimiteit en nagels lakken doe ik heel graag, waarom de twee niet combineren?” Zo trok ze met haar koffertje met kwasten, nagellak en felroze tafelkleedje door Frankrijk en Spanje, om uiteindelijk te eindigen bij het dorpje Moliets in Zuid-Frankrijk. „Daar heb ik uiteindelijk wekenlang op de camping in de buitenlucht nagels zitten lakken en gepraat over intimiteit.”

Nu lezen:   Christina Curry heeft de touwtjes in handen

Toen ze zag hoeveel vakantiegangers op de camping hier eigenlijk behoefte aan hadden, besloot ze het concept ook in Nederland door te zetten. Haar eerste evenement was op Valentijnsdag in club PIP Den Haag, waar ze een nacht lang in een caravan nagels zat te lakken. „Vanaf toen is het balletje écht gaan rollen.”

Van al haar klanten die ze in de afgelopen tijd heeft gehad, kwamen er evenveel mannen als vrouwen. „Mijn jongste klant was vijf, die kwam met haar moeder. Zij was wel wat verlegen om over liefde te praten.” En haar oudste klant was rond de zeventig. „Sommigen komen met een specifieke vraag en anderen weer uit nieuwsgierigheid.”

Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur inclusief schoonmaken, vijlen en lakken. Ze maakt allerlei patroontjes, in alle kleuren van de regenboog. Ook kan je een sessie cadeau geven met de Sexy Fingers cadeaukaart. „Tijdens de sessie mogen klanten zelf kiezen welke muziek er op staat, dan weet ik zeker dat ze zich daarmee in ieder geval op hun gemak voelen.”

Dan zet ze een kopje thee en kijkt ze samen met de klant naar wat hij of zij wil. „Als iemand niet met een specifieke vraag komt, bouw ik altijd rustig het gesprek op.” Een van de eerste vragen kan dan bijvoorbeeld zijn: ‘Heb je een relatie’, afhankelijk van het antwoord vloeien daar altijd weer allerlei vervolgvragen uit.

Nagelstudio Sexy Fingers, waar je terwijl je nagels worden gedaan je met Lisa over sex kunt praten.
Nagelstudio Sexy Fingers, waar je terwijl je nagels worden gedaan je met Lisa over sex kunt praten. © Frank Jansen

Juist omdat Kleisen niet professioneel is opgeleid tot seksuoloog of psycholoog, merkt ze dat de gesprekken laagdrempelig, open en gelijkwaardig zijn. Zij heeft geen oplossingen of zwart-wit-antwoorden op vragen, want volgens haar is het gesprek veel belangrijker. „Ik deel mijn ervaringen en op deze manier voelen anderen zich ook uitgenodigd om dat te doen.” Hierdoor leert ze na elke sessie ook weer wat van zichzelf. „Het meest waardevolle zijn nog wel de beoordelingen die klanten achterlaten op haar Instagram. Dat ik zie dat ze daadwerkelijk wat aan de sessie hebben gehad is heel bijzonder.”

Nu lezen:   Kinky Mutti Merkel boegbeeld van seksuele vrijheid

Inmiddels stond ze met haar mobiele nagelstudio in onder andere het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht, het Dordrechts Museum, bij Worm en Time is the new space in Rotterdam. Sinds kort heeft ze nu een vaste studio in haar woning in Den Haag.

Haar grote droom is om een locatie te hebben waar ze anderen kan leren gesprekken te voeren over intimiteit. „Nagels lakken wil ik niet voor altijd doen, maar ondernemen wel.” Daarom blijft Kleisen niet stil zitten en is ze altijd op zoek naar vernieuwende manieren om iedereen meer een meer over seks te laten praten. „Het liefst uiteindelijk op televisie!”

AD 2024

Club RopeMarks