Meesteres Lucrezia riskeert 5 jaar voor dood Britse miljonair

Meesteres Lucrezia riskeert 5 jaar voor dood Britse miljonair

Twee sm-meesteressen moeten zich voor de rechtbank verantwoorden voor de dood van een Britse miljonair. Die is in juni 2010 overleden tijdens een martelsessie in hun kelder.

De 58-jarige Robin Mortimer uit Coventry was in juni 2010 in ons land omdat zijn raceteam zou deelnemen aan een wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps. De Britse miljonair is de stichter van het bedrijf Mortimer Trackdays en had met RPO Motorsport zijn eigen raceteam. Om zich te ontspannen had Mortimer de avond voordien een lange martelsessie besteld bij Ira V.D. (46), alias Miss Lucrezia.

De sm-studio in Brecht stond in het wereldje bekend als een van de extreemste die er zijn en was erg in trek bij Britten en Duitsers. Op haar website omschreef Miss Lucrezia zich als ‘de meest sadistische domina van Europa’. Robin Mortimer kwam er wel vaker over de vloer. Voor de masochistische sessie die hem zijn leven zou kosten, zou hij 700 euro hebben betaald.

Nu lezen:   Daan & Roos

Het lichaam van de Brit werd gevonden in de douche van de sm-studio. Ira V.D. had zelf de hulpdiensten verwittigd. De politie geloofde aanvankelijk haar uitleg dat de man stierf aan een hartstilstand, maar na de autopsie trof de wetsdokter sporen van lachgas aan in de longen van de steenrijke zakenman.

Al tijdens het eerste verhoor legde Lucrezia bekentenissen af. Ze had het lachgas op het verzoek van Mortimer toegediend om de pijngrens te verhogen. Maar lachgas sluit ook de zuurstoftoevoer naar de rest van het lichaam af. Daardoor worden, net als bij wurgseks, de seksuele prikkels sterker ervaren. Maar de man stierf en in paniek verplaatsten Miss Lucrezia en haar assistente Juno – Vicky V. (38) – het lichaam.

Nu lezen:   Sm-meesteressen ontlopen zware straf

In de villa troffen speurders marteltuigen aan, maar ook een medisch kabinet met naalden, scalpels en katheters. Ira V.D. en Vicky V. zaten enkele weken in voorhechtenis op verdenking van doodslag, maar die kwalificatie werd afgezwakt. De raadkamer heeft hen gisteren doorverwezen naar de rechtbank wegens het toedienen van stoffen die ongewild de dood hebben veroorzaakt.

Nu lezen:   Celstraf geëist voor uit de hand gelopen SM-sessie met 17-jarig meisje

De belangrijkste vraag die op het proces zal worden beantwoord, is in hoeverre de man zelf om die behandeling heeft gevraagd en waar de grens ligt bij sadomasochisme. Miss Lucrezia is volgens haar advocaat Jan De Man inmiddels gestopt met haar sm-studio.

Vermoedelijk begin volgend jaar zullen Ira V.D. en Vicky V. zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Antwerpen voor het opzettelijk toedienen van stoffen die ongewild de dood veroorzaken, voor het bezit van die stoffen en van een stroomstoottoestel dat wel vaker gebuikt wordt in sm-studio’s. Ze riskeren maximaal vijf jaar cel.

Bron: Nieuwsblad