Nieuwe fetish onder Japanse scholieren: oogballikken

Nieuwe fetish onder Japanse scholieren: oogballikken

Japanse scholieren hebben een nieuwe, op zijn minst vreemde, erotische liefhebberij: oogballikken. Ja, u leest het goed. ‘Mijn vriendje begon jaren geleden mijn ogen te likken’, zegt een 29-jarige studente. ‘Ik vond het geweldig.’ De liefde is inmiddels over, maar de fetish bleef.

‘Ik vraag jongens nog steeds mijn oogballen te likken’, vertelt Elektrika Energias tegen The Huffington Post. ‘Ik word er opgewonden van, net als aan mijn tenen zuigen. Mijn hele lijf tintelt.’ Hoewel ze het niet aan iedereen durft te vragen, is haar bizarre verzoek nog nooit afgewezen.

Nu lezen:   Christina Curry heeft de touwtjes in handen

Helemaal nieuw is de intieme handeling niet. Het likken van de ogen bestaat al een aantal jaren, en op Youtube zijn honderden filmpjes van ‘oculolinctus’-liefhebbers te vinden. Sinds het oogballikken aan populariteit wint, maken oogartsen zich echter zorgen.

Bindvliesontsteking
De ogenschijnlijk ongevaarlijke bezigheid, veroorzaakt in sommige gevallen namelijk conjunctivitis, beter bekend als bindvliesontsteking en te herkennen aan een rode irritatie. De ontsteking wordt daarom ook wel ‘pinkeye’ genoemd.

Nu lezen:   Gabriella Cilmi - Sweet About Me

‘Hier komt ellende van’, zegt oogspecialist David Granet. ‘De tong heeft randen die het hoornvlies kunnen beschadigen.’ Ook waarschuwt hij voor etensresten, zoals fruitzuren of scherpe kruiden die het oog kunnen irriteren. Ook is het mogelijk herpes via de mond over te brengen op het ooglid.

Tongzoenen
Toch laat de Japanse jeugd zich niet afschrikken. In een klas met 12-jarigen gaf een derde aan al geëxperimenteerd te hebben met het oogballikken. Binnen de ontluikende seksualiteit wordt het likken, of ‘worming’, gezien als een volgende stap na tongzoenen.

Nu lezen:   Ranzige Sinterklaas!

Dokter Phillip Rizzuto drijft een beetje de spot met het oogballikken, als hij opmerkt: ‘Vroeger werd verteld dat je van masturberen wazig ging zien, maar likken aan de oogbal kan werkelijk blindheid veroorzaken.’ Misschien is een tongcondoom de oplossing.

Bron: AD