Nieuwe ‘Vacuum Challenge’ hilarisch, maar ook levensgevaarlijk

Nieuwe ‘Vacuum Challenge’ hilarisch, maar ook levensgevaarlijk

Experts waarschuwen voor een nieuwe, bizarre internetrage die bij een verkeerde uitvoering levensgevaarlijk kan zijn. Het gaat om de zogenoemde Vacuum Challenge waarbij mensen in een grote afvalzak gaan zitten waar vervolgens met een sterke stofzuiger alle lucht uit wordt getrokken. Het effect en aanzien van de vacuüm getrokken volwassen en kinderen is lachwekkend. Maar als het per ongeluk misgaat, kan het geintje tot hersenschade door zuurstoftekort en zelfs de dood leiden. 

Sinds een paar weken worden sociale media zoals Instragram overspoeld met filmpjes en foto’s die, inclusief de hashtag #vacuumchallenge laten zien hoe ‘slachtoffers‘ gevangen zitten in superstrakke plastic omhulsels. Hilarisch vindt menigeen, maar het kan dus ook verkeerd uitpakken. Op meerdere sites en ook bij sommige videootjes wordt de uitdaging afgeraden. Er wordt vooral gewaarschuwd voor het te lang afklemmen van de nek. Dat kan de bloedtoevoer naar het hoofd belemmeren. Ander gevaar: wie eenmaal in een staat van vacuüm verkeert kan zich niet meer bewegen en dus lelijk vallen. 

Waar de Vacuum Challenge opeens vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Het vermoeden bestaat dat de rage is gebaseerd op zogenoemde vacuümbedden die wel eens door bondage- en sm-liefhebbers worden gebruikt. Dat zijn latex bedden waarin mensen met hun hele lichaam inclusief hoofd gaan liggen. Vervolgens wordt met een sterke pomp de lucht uit het bed gehaald en ademt de gebruiker alleen nog door een klein pijpje. Het gevoel – niks meer kunnen doen – zou opwindend zijn. Dus kennelijk ‘leuk‘ om uit te proberen door leken. 

Nu lezen:   Freek Vonk maakt kinky carrièremove: 'Beestachtige orgies'
Lol

Op sociale media wordt overigens niet alleen afkeurend en waarschuwend gereageerd op de kersverse hype. Er zijn ook mensen die er de lol wel van inzien en aankondigen het ook eens uit te gaan proberen. ,,Nooit geweten dat een grijze vuilniszak zo kinky kan zijn”, schrijft iemand op Twitter.

Nu lezen:   Meesteres Manita en haar slavin over BDSM

Bron: AD

Club RopeMarks