Overdag Ira, ’s avonds MEESTERES

Overdag Ira, ’s avonds MEESTERES

De Vlaamse SM-meesteres Lucrezia haalde de wereldpers. De toen 46-jarige vrouw uit het Antwerpse Brecht zit in de cel na de dood van een Britse eigenaar van een raceteam in haar huis. Maar hoe belandden Lucrezia en haar assistente Juno in het milieu? Een portret van twee vrouwen, die in het echte leven een verbazend normale achtergrond blijken te hebben.

De dood van Robin Mortimer, de 58-jarige Britse eigenaar van het RPM motorsport raceteam, was gisteren wereldnieuws. Britse, Nederlandse, Duitse en zelfs Amerikaanse kranten vertelden uitgebreid hoe de Britse miljonair dinsdag in een Vlaamse SM-club stierf. Dat Lucrezia de meest sadistische SM-domina van Europa is, fascineerde mateloos. Alex, de zoon van Mortimer, daagde gisteren gewoon op in Spa Francorchamps om dit weekend zijn race te rijden. Echtgenote Bridget (50) is volgens Britse kranten te ziek om te reageren.

De twee SM-meesteressen worden vervolgd wegens slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Ze verschijnen maandag voor de raadkamer.

Lucrezia werd in de jaren zestig geboren als Ira van D., in een ingeslapen polderdorp in het Waasland. Ze was het derde kind in een onopvallend gezin. De buren van toen kunnen zich de vrouw al niet meer herinneren, en ze hebben weinig te vertellen over de andere leden van de familie. Lucrezia zelf schrijft op haar website dat ze wetenschappen studeerde, wiskunde, modeontwerp, fotografie en videokunsten. Maar ze koos uiteindelijk toch voor een carrière als kunstschilder.

Nu lezen:   Meesteres Lucrezia riskeert 5 jaar voor dood Britse miljonair

‘Bovendien een zeer verdienstelijke schilder’, vertelt een vriendin van toen. Lucrezia was tien jaar geleden een bekende naam in het Antwerpse kunstenaarsmilieu. ‘Ira was een excentrieke, maar dankzij haar zwarte haren en donkere ogen zeer mooie vrouw. Ze liep altijd in het zwart gekleed, ze hield van gothic. Ze leefde voor de kunst. Ze werd gerespecteerd en haar werk kreeg best wat aandacht. Zo werden haar schilderijen tentoongesteld in een prestigieuze Wase kunstgalerij. Je kon haar vaak op café zien zitten met bekende schilders – grote namen in de Belgische kunstwereld.’

De vrouw trad uiteindelijk in het huwelijksbootje met J.. Het huwelijk hield dertien jaar stand, de twee kregen één dochter. Het meisje is ondertussen volwassen. ‘Het is alsof ik wakker ben geworden in een nachtmerrie’, zucht haar ex-man. ‘We hebben niet zoveel contact meer. Ira was een hele lieve vrouw, een goede moeder. Ons huwelijk is door omstandigheden misgelopen. Maar SM? Daar was in ons huwelijk nooit sprake van. Ik hoop zo dat deze hele toestand een misverstand is.’

Nu lezen:   SM-meesteres in cel na dood Britse klant

‘De interesse voor SM is pas later gekomen’, zegt een andere vriend. ‘Nadat haar huwelijk strandde, kreeg ze geldproblemen. Ira was iemand die graag geld had en uitgaf, en dat werd na de scheiding een probleem. Ze is stilletjes, door contact met andere mensen, in de SM-wereld beland.’

Aanvankelijk werkte Lucrezia in een SM-club in Aartselaar, om zich uiteindelijk vijf jaar geleden in een riante villa in Brecht te vestigen. Lucrezia koos meteen een duidelijk profiel in de SM-wereld: het hardere werk. Haar website vermeldt dat je bij haar terecht kunt voor extreem-medische en lange termijnsessies. Die sessies kunnen één uur duren, maar ook tot drie dagen aanhouden. Naast een traditionele SM-studio is haar huis ook uitgerust met een ‘medische kliniek’ waarbij naalden, scalpels en katheters gebruikt worden. Speurders spreken van de meest extreme apparatuur die ze ooit tegenkwamen.

Lucrezia maakte naam: ze is beroemd in de Britse en Duitse SM-milieus. ‘SM is mijn roeping’, vertelde ze in 2005 in een interview met een gespecialiseerde website. ‘Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die meer tevreden is met zijn baan dan ik. Van nature ben ik een sadist van de ergste soort.’ Sessies bij Lucrezia kosten tot 700 euro per uur. Maar van seks of lichamelijk contact kan geen sprake zijn, aldus de website.

Nu lezen:   Wolf

Juno is dan weer de schuilnaam van de 36-jarige Vicky V.. Het contrast tussen de wrede domina met de blonde haren en de vrouw die Juno echt is, zou niet groter kunnen zijn. Ze werd geboren in West-Vlaanderen, maar belandde in de Kempen. Een hardwerkende zelfstandige onderneemster, die onder andere in de horeca actief is. Een zorgzame moeder ook.

Volgens kwade tongen zou Vicky V. ook uit geldzorgen in de SM-wereld zijn gerold. ‘Larie’, zegt haar partner. ‘Sommige mensen gaan graag fitnessen of naar de bioscoop, anderen verkiezen SM. Ik wist dat ze dit deed. Ze is trouwens helemaal geen echte SM-meesteres, ze hielp Lucrezia gewoon even. Ik heb haar al kunnen spreken in de gevangenis. Wat er dinsdag gebeurde, is een ongeluk. Die man was daar uit vrije wil, en wat er met hem gebeurde was zijn eigen vrije keuze. Ik hoop dat het gerecht dat ook inziet, en haar maandag terug naar huis laat komen.’

Bron: Nieuwsblad , 26 juni 2010

Club RopeMarks