Recreanten IJhorst willen af van sm-huisje

Recreanten IJhorst willen af van sm-huisje

Een aantal bewoners van recreatiepark ’t Veldhuijs in IJhorst heeft er schoon genoeg van dat steeds meer sm-liefhebbers naar hun park komen. Om reputatieschade en sekstoerisme te voorkomen, willen ze dat de beheersstichting of de gemeente Staphorst ingrijpt.

Drie echtparen hebben een handtekeningenactie op poten gezet. Van de 63 huisjeseigenaren op het park hebben inmiddels 44 mensen de petitie tegen de sm-activiteiten getekend. Via de website smhuisje.nl kunnen stellen een chalet op ’t Veldhuijs huren om hier te genieten van sado masochisme (sm). Ruim drie jaar geleden startte dit initiatief in alle stilte in een chalet, maar nu zouden de activiteiten naar twee andere, naast elkaar gelegen onderkomens verhuizen. Bewoners zijn bang dat het niet bij deze twee huisjes zal blijven.

Nu lezen:   Ageplay Deel 1

Bewoners eisen nu dat de sm-activiteiten op het park stoppen. “De reputatie van dit park wordt te grabbel gegooid.

Het is prima als mensen een bepaalde seksuele hobby hebben, maar dat doe je niet op een vakantiepark. Het is bovendien bij contract verboden dat je een vakantiehuis gebruikt voor bedrijfsmatige activiteiten.”

‘Sm-meesteres Benita’ die frequent demonstraties geeft en op het park woont, noemt het hele verhaal een storm in een glas water. Ook haar partner vindt het onbegrijpelijk dat veel woningeigenaren op het park in hun maag zitten met de sm-huisjes. “Wij zijn al ruim drie jaar bezig en nu opeens nemen mensen hier aanstoot aan. Wat die bedrijfsmatige activiteiten betreft: mensen huren een huisje, zoals hier continu gebeurt.”

Nu lezen:   Nieuwe fetish onder Japanse scholieren: oogballikken

Het bestuur van de Stichting Beheer Mandeligheid Park ’t Veldhuijs zegt de afgelopen jaren nooit iets gehoord te hebben van overlast, zo staat in de nieuwsbrief van deze maand die bewoners hebben gehad. Wel stuurde het bestuur, naar aanleiding van commotie, een brief aan burgemeester Alssema van de gemeente Staphorst wat het standpunt van hem is en of er wat aan gedaan kan worden.

Nu lezen:   Slordige burgemeester deelt zijn favoriete pornosites

Burgemeester Alssema van Staphorst laat weten dat de gemeente nu onderzoekt of de activiteiten volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) of het bestemmingsplan toegestaan zijn. “Mocht dat niet zo zijn, dan treden we handhavend op. Het park is bestemd voor recreatie.”

Bron: RTVoost (2013)