Staphorst wil geen sm-cursus

Staphorst wil geen sm-cursus

Een sm-meesteres mag haar beide vakantiehuisjes op een recreatiepark in IJhorst (gemeente Staphorst) niet meer gebruiken voor betaalde cursussen sadomasochisme (sm). Dat doen is een ‘bedrijfsmatige handeling’ en die is niet toegestaan in het recreatiegebied, ‘of het nou pottenbakken of sm is’, aldus burgemeester Joop Alssema.

De eigenares van de huisjes moet per 14 maart stoppen met haar workshops. Doet ze dat niet, dan kan ze een dwangsom krijgen die kan oplopen tot 10.000 euro. Ze mag haar huisjes wel aan anderen verhuren, ook voor sadomasochistische seks. ‘Wij gaan niet over de inrichting, dat is een privézaak’, zegt Alssema.

Nu lezen:   Hoe je iemand met een voetfetisj zielsgelukkig kunt maken

Andere bewoners van recreatiepark ’t Veldhuijs hadden bij de gemeente geklaagd over de zogenoemde sm-huisjes. Ze vreesden dat de waarde van hun woningen zou dalen. Op het park staan ongeveer 70 chalets.

Tegen de regionale zender RTV Oost zei meesteres Benita dat ze in de afgelopen 3 jaar ongeveer vijf sm-workshops heeft gegeven in haar huisje. ‘Ik kan mensen helaas niet meer leren hoe ze zweepjes moeten gebruiken en hoe ze bondage moeten doen, dus hoe ze touwtjes moeten knopen, maar ja, dat is dan maar even zo.

Nu lezen:   Domina Victoria & Noir

Sommige bewoners wilden dat niet alleen de sm-workshops zouden worden verboden, maar ook de verhuur van de sm-huisjes. Het is nog niet bekend of zij zich neerleggen bij het besluit van de gemeente.

Bron: Het Parool , 2013

Left Menu Icon