Touwkeuze voor bondage

Touwkeuze voor bondage

Het belangrijkste dat je moet weten is dat het niet heel belangrijk is. Wat je moet doen is beginnen met wat touw, gewoon flink gaan knopen, en dan merk je uiteindelijk vanzelf wat voor touw en welke lengtes je het fijnst vindt. De een knoopt met stukken van 4 meter en verlengt ze gewoon, de ander zweert bij pakken touw van 40 meter. Het is allemaal goed. Al wil jij spelen met stukken van 50cm sisaltouw, laat iemand maar eens proberen jou tegen te houden!

Maar ja, daar heb je aan beginner natuurlijk niets aan. Want je hebt geen idee welk touw je prettig vindt, je weet niet wat de voordelen zijn van langer of korter touw en hoe die tegen elkaar afwegen, je wilt gewoon een lijstje met “koop dit, dan kun je zus en zo”. Dus, dat ga ik jullie geven. Maar ik wil erbij zeggen dat hoewel ik het nu erg ‘one true way’ aan het brengen ben, je vooral moet onthouden dat alles mag.

Nu lezen:   Meesteres Moira Mona

Goed, er zijn twee serieuze opties voor beginnende knoperts: katoen touw en hennep touw. Beide zijn prima, en welke je gaat kiezen gaat afhangen van een aantal factoren die ik zo zal bespreken. Andere touwsoorten als klimtouw en dergelijke mag je van mij ook gebruiken, maar gaan gewoon niet goed werken bij de japanse stijl bondages die ik hier uitleg. Ze zijn te glad en blijven niet goed zitten.

Katoen heeft als grote voordeel dat het goedkoop is en in bijna elke SM winkel te krijgen is. Veel riggers (=knopers) beginnen met katoen, je kunt het makkelijk krijgen en lang is het in de SM scene gezien als standaard bondage touw. Katoen is vrij zacht touw, maar heeft als groot nadeel dat het rekt. Dat is vervelend, want dat betekent dat je bondage niet blijft zitten zoals jij hem geknoopt had. Je borstharnas zit ineens los of komt zelfs naar beneden zetten, de touwboei zit ineens zo los dat je je hand eruit kunt trekken, van dat soort dingen wordt je niet blij. Maar goed, als je dat niet zo erg vindt is katoen prima. Het is goedkoop en als je niet heel veel met bondage doet voldoet het prima.

Nu lezen:   Meesteres Lucrezia riskeert 5 jaar voor dood Britse miljonair

Hennep is iets duurder, en niet overal te krijgen. Je kunt het bestellen via Niet-Lief. Het grote voordeel van hennep is dat het niet rekt: zoals jij je bondage aanlegt, zo blijft het zitten. Daarnaast is hennep iets ruwer, wat voor veel subs heel fijn is. Het voelt wat grover en steviger, je zit echt goed vast. Normaal hennep moet je na het wassen opgespannen laten droger, maar als je nep-hennep koopt (hempex, ook via Niet-Lief te krijgen) heb je dit probleem niet. Hempex kan gewoon uitgehangen worden of in de droger, net als katoen.

Nu lezen:   Maak zelf je kinky mondkapje van leer

Met stukken touw van 6mm en 8 meter lengte kun je alle bondages doen die je op deze website ziet. Als je een erg dikke of grote sub hebt kan 8mm soms mooier staan, maar ik zou je toch aanraden 6mm touw te kopen. Zelf heb ik ervoor gekozen een aantal van mijn 8 meter stukken door de helft te knippen, waardoor ik nu ook stukken touw van 4 meter heb. Die vind ik prettig voor bondages om polsen en enkels en dergelijke.

Dus, mijn beginners-pakket zou bestaan uit hennep touw van 6mm:
– 4 stukken van 8 meter
– 4 stukken van 4 meter

Maar als je nog een stukje klimtouw in de schuur hebt liggen, pak het gerust ;).

Meer weten over touw? Check: Marijkes Praktijken