Vacuuming is bevrijdend omdat het ultiem beperkend is

Vacuuming is bevrijdend omdat het ultiem beperkend is

Op de thee bij vacuuming-experts Lady Claire en haar slaaf/echtgenoot Jack.

Het meest gezochte woord op Pornhub.com was vorig jaar latex, en met de komst van Fifty Shades of Grey weet elke huisvrouw wat bondage is. Maar toen ik hoorde van vacuuming vroeg ik me af waar deze mensen in godsnaam mee bezig zijn. Bij vacuuming is het namelijk de bedoeling dat je een ervaring krijgt die te vergelijken is met “vastliggen in cement” en “bijna een paniekaanval krijgen”.

Mijn interesse was gewekt en ik ging naar Den Haag om met Lady Claire en haar slaaf/echtgenoot Jack te spreken, een stel dat samen aan vacuuming doet en SM-diensten biedt aan klanten. Bij aankomst stond Lady Claire me op te wachten en werd ik hartelijk ontvangen met thee en een koekje. Het stel was zo normaal en vriendelijk dat ik bijna niet kon geloven wat ik allemaal nog zou zien.

VICE: Kun je aan de wereld uitleggen wat een vacuümfetisj precies inhoudt?
Lady Claire: Bij vacuuming wordt iemand tussen twee lagen latex gezet of neergelegd, waarna de lucht tussen die twee lagen wordt verwijderd met een compressor. Je zit vanaf dat moment compleet vast tussen de twee lagen. De latex lijkt bijna te veranderen in je eigen huid.

Oké. Hoe is dit anders dan gewone BDSM?
Jack: Het is de combinatie van vastzitten en het gevoel van rubber tegen je huid aan. De meeste personen hebben al een latexfetisj met kleding en willen dit dan ook proberen. Alles is veel intenser, de aanrakingen op je lichaam bijvoorbeeld. Maar pas als je echt gevorderd bent kun je er met heel je lichaam en hoofd in.

Sommige mensen beschrijven de ervaring als “vastzitten in cement”. Dat klinkt als iets wat je wilt vermijden lijkt mij…
Jack: Nee hoor, voor mij niet. Het is heel isolerend en dat vind ik er ook fijn aan. Je kunt je niet bewegen en bent overgelaten aan degene die alles overziet. Er moeten van tevoren goede afspraken gemaakt worden en je moet elkaar vertrouwen. Dan is het heerlijk, dat gevoel van latex tegen je huid en de immobiliteit die je ervaart. Je moet dit trouwens wel rustig opbouwen. Als je er zo maar aan begint kun je een paniekaanval krijgen, en dat is het laatste wat je wilt als je niet getraind bent.

Nu lezen:   Meesteres Donna geeft mannen een make-over tot vrouw

Is er veel vraag naar vacuuming?
Jack: Vooral op SM-party’s en speelavonden die we organiseren wordt het gedaan. Dit zijn avonden waarop eigenlijk alles mag en er geen regels zijn. Meestal zijn het echtparen die aan vacuuming doen. Omdat het best gevaarlijk is, willen we sowieso altijd dat er iemand anders bij is. Als je eruit wilt, duurt het even voordat je vrij bent. Je moet er dus echt voor open staan. Ook is het slim om van te voren ademtechnieken te oefenen.
Lady Claire: Vacuuming wordt door 95% van onze klanten gedaan, maar dan wel in de laagste stand, zodat je je nog enigszins kunt bewegen. Dit doen ze dan voor het gevoel van het latex tegen de huid. Het vacuümgebeuren is niet voor iedereen weggelegd. Het is bij langdurig gebruik ook niet goed voor je bloedsomloop.

Jack, hoe ben jij erachter gekomen dat je dit leuk vindt?
Jack: De interesse voor BDSM in het algemeen startte bij mij al op mijn 18de. Ik zag het in video’s en wilde het ook ervaren. Voelen wat bijna niemand voelt. Het begon licht erotisch, met vastbinden en een blinddoek om, het huis-tuin-en-keuken-werk. Maar het ging al best snel de serieuzere kant op. Spanking, submission, dat soort dingen. Een jaar geleden kwam ik erachter dat ik vacuüm en opsluiting fijn vond.

Jullie zijn vijf jaar getrouwd. Wisten jullie van elkaar dat je dit interessant vond?
Jack: Nou, we hebben elkaar via een chatsite ontmoet. Na een tijdje vertelde ik pas wat mijn fetisj was. Claire wist helemaal niks van SM. ** **Lady Claire: Ik dacht: die mensen mankeren iets, daar is iets mis mee. Omdat er veel negativiteit rondom bondage wordt gecreëerd, krijg je een vertekend beeld. Toen ik besloot een keer mee te doen, snapte ik het. Het voelde alsof ik er veel eerder mee had moeten beginnen.

Nu lezen:   Bondage voor beginners

Kwam je er toen ook achter dat je een meesteres in hart en nieren was?
Lady Claire: Ja. Je wordt op deze manier geboren. Ik voelde me altijd al meer dominant dan onderdanig. Nog steeds, ook in mijn dagelijks leven en niet alleen als ik hier bezig ben. Dit is wie ik altijd al heb willen zijn en dat ben ik nu. Als je kijkt naar hoeveel mensen hier in een week naartoe komen, dan zou ik zeggen dat ik hiervoor gemaakt ben.

Zorgt dit voor wat extra magic in jullie liefdesleven?
Jack: Het blijft bij ons zeker spannender dan bij normale koppels denk ik. Door de machtsrelatie die we hebben blijven conflicten eerder weg. Saai is het bij ons nooit.

Zelfs dit wordt nooit gewoontjes? ** *Jack: Nee eigenlijk niet. Voor mij is het toch altijd weer intens. Het wordt nooit saai. Je voelt dit in het normale leven niet. In de sessie kun je je compleet laten gaan. ** *Lady Claire: Wat we in die ruimte met elkaar doen is liefde. Het is geen straf. Toch zouden we zonder SM ook bij elkaar zijn gekomen. We zijn gewoon gek op elkaar.

Zijn er ook dingen die jij als meesteres nooit zou doen?
*Lady Claire: Nou, je kunt bij mij terecht voor de gekste dingen, maar er zijn natuurlijk wel grenzen. Van de week kreeg ik een mail van iemand die gecastreerd wilde worden. Ook zijn enorm veel mensen gek op naalden. Ik ben dan misschien een meesteres, maar als ik bloed zie val ik om hahaha. Voor zo’n moment regel ik gewoon een andere meesteres die dan in onze studio haar ding kan doen. *

Je hebt dus een heel team van meesteressen?
Lady Claire: Natuurlijk, voor iedereen wat wils! Iedereen heeft stiekem namelijk weleens zin in wat anders toch?

Ik geloof je gelijk.

Ik bedankte Lady Claire en Jack voor het beantwoorden van de vragen en ging nog even naar de wc. Toen ik daar stond hoorde ik het schreeuwen van een stel dat een kamer had gehuurd. Het klonk alsof ik getuige was van een moord. Lady Claire liet me naar buiten en ik besefte dat deze mensen gelukkiger leken dan sommige getrouwde stellen die ik ken.

Nu lezen:   Puppy play Sada

VICE

Linkermenu pictogrammenu