Van BDSM tot boodschappenlijst: Tania vertelt over zoektocht naar plezier in bed

Van BDSM tot boodschappenlijst: Tania vertelt over zoektocht naar plezier in bed

Na ongeveer acht jaar begon de seks steeds minder te worden tussen Tania en haar man. Ze had er geen zin meer in. “Ik ben ook bij een seksuoloog geweest, dat werkte niet. Bij relatietherapie, dat werkte ook niet”, vertelt ze. Een kennis ging een massageopleiding doen en zei: “Maar als je zit te denken, kan je niet voelen.” Toen viel er een kwartje bij Tania en ging ze bij zichzelf na wat ze deed tijdens de seks.

“Ik zat alleen maar in mijn hoofd; ik was bezig met de boodschappenlijst, een drukke agenda, met één oor luisteren of ik mijn kind hoorde. Dat is typisch vrouw”, zegt Tania. Presentatrice Nadia Moussaid vraagt voor wie in het publiek dit herkenbaar is en er gaan een paar handen omhoog. “Ik heb het heel vaak gehoord, het boodschappenlijstje”, zegt Nadia. “Hoe heb jij het veranderd?”

Nu lezen:   Seksshop is over zijn hoogtepunt heen, maar Henk ziet juist een gat in de markt

“Door te leren om te voelen”, antwoordt ze. “Om echt uit mijn hoofd te gaan en om echt in je lijf te zakken om te beleven wat er gebeurt.” Tania kwam erachter dat haar man ook behoorlijk in zijn hoofd zat. “Maar die was met seks in zijn hoofd bezig tijdens de vrijpartij, dus hij had er niet zo veel last van.” Samen met hem oefenden ze het focussen op elkaar en het gevoel in haar lichaam. “Ik heb wel een paar jaartjes nodig gehad om dat allemaal uit te zoeken.”

Nu lezen:   Yvette: ‘Ik weet nu hoe opwindend soft bdsm kan zijn’

Tania merkte dat ze wel interesse had in BDSM en gedomineerd worden. Haar man kon haar dat niet geven, maar ze mocht het wel met iemand anders doen. “Dat was ook heel belangrijk voor mij, omdat ik voor het eerst ging beleven wat echte overgave was.” Op dat moment was ze helemaal uit haar hoofd. “Van daaruit ging die zoektocht beginnen. Ik wilde ook graag voelen met mijn man, maar dan zonder die dominantie. Ik wilde ook loslaten, maar vanuit het zachte kunnen loslaten.”

Nu lezen:   Vier kinky Dames Deel 1

Die zoektocht lukte en nu leert Tania het loslaten aan andere mensen. In de studio wordt ook gesproken met Carlie van Tongeren, die na een nare seksuele ervaring weer leerde genieten van seks. Samen met seksuoloog Ingeborg Timmerman schreef ze er een boek over, waar LINDA. haar eerder over sprak.

Bron: Linda