Vergeet meditatie: sm is goed tegen stress

Vergeet meditatie: sm is goed tegen stress

‘Chains and whips excite me’, zingt Rihanna overtuigend, maar daarnaast blijken die zweepjes en handboeien ook perfect om je stressgehalte naar beneden te halen. Zeg dat de wetenschap het gezegd heeft.

Volgens recent onderzoek, waaronder over meer in New York Magazine geschreven werd, zijn er positieve links tussen bdsm en angstgevoelens. Zo ondervroeg professor in de psychologie Roni Jacobson meerdere mensen over bondage, en die vertelden allemaal dat het een uitstekende manier is om stress te verlichten.

Nu lezen:   Een lesje in bondage: ‘Geklungel is een lustkiller’

“Het is een beetje zoals yoga en meditatie”, klonk het. “Wanneer je vastgebonden bent, kan je zelf niets ondernemen en ben je zelf niet verantwoordelijk voor alles wat rondom jou gebeurt. Het is een vorm van vrijheid. Je kan je volledig laten gaan.”

Deze verklaring wordt ondersteund door andere onderzoeken. Zo vermoeden wetenschappers dat er ook een fysieke verklaring is voor deze rust, naast de mentale. Zo zouden pijnprikkels ervoor zorgen dat er meer bloed stroomt naar die plaatsen die onder handen genomen worden. Dat houdt in dat er op dat moment minder bloed door het deel van je hersenen stroomt die verantwoordelijk is voor stress en angstgevoelens. Een gevoel van kalmte is het resultaat.

Nu lezen:   LIVE sessie met Domina Noir & Slaaf Michael

Bron: HLN

Miss Nica Nordic Fetishclips