Vrouw aan het spit: zieke fantasie of werkelijkheid?

Vrouw aan het spit: zieke fantasie of werkelijkheid?

Gilberto Valle, een 28-jarige Amerikaanse agent, schreef in een chatbox dat hij zijn vrouw aan de enkels wilde ophangen, waarna hij haar keel zou doorsnijden. Vriendinnen van zijn vrouw zouden in de oven gegooid worden of aan een spit geregen. Gisteren kwam de zaak van deze vermeende kannibaal voor de rechter. De cruciale vraag is nu: leed de politieofficier aan donkere fantasieën, of wilde hij zijn plannen daadwerkelijk uitvoeren?

Het begon als volgt: de vrouw van een agent, een lerares in opleiding, opende in september vorig jaar haar laptop en kwam er zo achter dat haar man een fetish-achtige website had bezocht. Ze opende de website en trof de foto van een dood meisje aan, zo valt te lezen via The New York Times.

Nu lezen:   Negen jaar celstraf voor 'kannibaal van Canterbury'

Toen de vrouw, Kathleen Mangan-Valle (27), later door de chathistorie van haar man scrolde, stuitte ze op een gesprek met vermeende kannibalen waarin plannen werden gemaakt om vrouwen te martelen en te doden. Zij zou een van hen zijn, evenals een aantal van haar vriendinnen.

‘Ik zou bij mijn voeten vastgebonden worden en m’n keel zou doorgesneden worden’, bracht ze snikkend uit voor de federale rechtszaal in Manhattan, waar de zaak gisteren voor het eerst voorkwam. ‘Ze (de kannibalen) zouden plezier hebben met het toekijken hoe het bloed uit me gutst.’ 

Horrorfilm
Mangan is de eerste getuige in de zaak Valle. Haar (ex-)man hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd wegens het beramen van ontvoeringen, verkrachtingen, moord en kannibalisme op vrouwelijke slachtoffers. Onterecht, meent zijn advocaat Julia L. Gatto, want – zo betoogt ze voor de rechtbank – haar cliënt was helemaal niet voornemens om zijn fantasieën te verwezenlijken. ‘Het was puur fictie, net als in een horrorfilm.’

Nu lezen:   Minister Japan in opspraak om bezoek SM-club

Volgens slachtoffer Mangan-Valle waren het echter geen fantasieën. Het kwam op haar over alsof het haar man menens was. Zo vertelt ze in de rechtszaal hoe haar man op de chat opmerkte dat hij haar de mond zou snoeren als ze in huilen uit zou barsten tijdens de daad. Over een vriendin van haar merkte hij op dat ze goed in de oven zou passen. Andere vrouwen zouden voor elkaars ogen verkracht worden of levend verbrand. Er was zelfs sprake van het aan een spit rijgen van een vrouw om haar vervolgens 30 minuten lang boven een vuurtje te laten sudderen. 

Fictie of werkelijkheid?
Kan een gefantaseerde misdaad ook tot échte misdaad worden gerekend? Dat is de cruciale vraag waar de rechters zich komende tijd over buigen. Een federale procureur verklaarde dat de officier échte misdaden heeft beraamd op levensechte slachtoffers. Daar moet Valle nu maximaal voor gestraft worden, vindt hij.

De advocaat van de vermeende kannibaal is het hier niet mee eens. Zij wijst op het recht om vrijuit te denken, te spreken en te schrijven, zelfs als het op de zwartste gedachten van onze verbeeldingskracht aankomt.

Nu lezen:   Japanse fetishmethode Kinbaku eist steeds meer slachtoffers

Bron: AD