BDSM in de/jouw praktijk

BDSM in de/jouw praktijk

Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor behandelaren, begeleiders en therapeuten die mensen met een BDSM-voorkeur in hun praktijk zien. De bedoeling is hen inzicht te bieden en meer vertrouwd te maken met de inhoud, de beleving, de betekenis en de gevolgen voor mensen die een BDSM-behoefte hebben.

De doelstelling is vanuit een beter begrip en kennis te komen tot een adequate zorg- en hulpverlening voor mensen die deze erotisch-seksuele voorkeur hebben. Concrete tips en adviezen helpen om – binnen de praktijk – BDSM-gedrag te normaliseren en de bespreekbaarheid ervan te verhogen. De uitgebreide wetenschappelijke referenties geven meer duiding over BDSM en verwante belevingen, en kunnen ook gebruikt worden voor zelfstudie en verdieping in bepaalde materies.

Nu lezen:   Hoe bdsm helpt om mijn hoogsensitiviteit te beteugelen

De schrijver – S. Sebastianus – gebruikt een pseudoniem. Hij is een gediplomeerd hulpverlener, die samen met een team van anonieme hulpverleners sinds 2011 een zeer succesvolle online-hulpverleningspraktijk heeft opgezet over BDSM. Zij hebben inmiddels met vele honderden mensen een mentoringstraject gelopen en duizenden van informatie voorzien. “Sebastianus zet met dit werk inmiddels zijn vierde naslagwerk over BDSM neer. Hij kan dan ook gezien worden als één van de voornaamste schrijvers over het onderwerp binnen ons taalgebied.

Ook deze keer weet hij als geen ander op vlot leesbare en toegankelijke wijze BDSM toe te lichten. Het boek biedt een scala aan informatie voor elke lezer, in de eerste plaats voor de behandelaar, maar ook voor de BDSM-novice die het domein wil verkennen. Een aanrader en onmisbaar handboek op je boekenplank als je je cliënt in al zijn facetten wil leren kennen en begeleiden.”

Nu lezen:   Joëlle houdt van kinky

Manuel Morrens & Nele De Neef.

Te koop bij Bol.com