Brandweer wijt stijging bevrijdingen van handboeien aan Fifty Shades

Brandweer wijt stijging bevrijdingen van handboeien aan Fifty Shades

De Londense brandweer heeft in de afgelopen drie jaar honderden mensen die met lichaamsdelen in of aan huishoudelijke objecten vast zijn komen te zitten moeten bevrijden. Daarbij moeten steeds meer mensen worden bevrijd van de handboeien waarmee ze aan iets aan huis vast zitten.

79 mensen moesten door de brandweer worden ontzet, een toename die volgens Dave Brown van de brandweer in de Britse hoofdstad wellicht is te verklaren door het succes van de Fifty Shades-trilogie, een serie boeken die gaat over een sm-relatie.

Sinds 2010 bevrijdde de brandweer in Londen bijna 500 mensen van de krappe ringen om hun vingers, negen met een ring om hun penis en een man die met zijn geslachtsdeel vast kwam te zitten in een broodrooster. Vijf mensen kwamen vast te zitten in een versnipperaar, 17 kinderen met hun handen in een stuk speelgoed.

De brandweer heeft de lijst van incidenten maandag vrijgegeven, om mensen te waarschuwen voorzichtiger te zijn. De begeleidende tekst vraagt om het gezond verstand te gebruiken, en de sleutels bij de hand te houden in het geval van het gebruik van handboeien.

Bron: AD 2013

BDSM

Buitenland