Help! Mijn man is een feeder

Help! Mijn man is een feeder

Op 17 oktober 2012 stonden Roel en Jessica centraal in het programma ‘Je zal het maar hebben’ van BNN. Roel verwende zijn vrouw met lekker eten, teneinde haar letterlijk vet te mesten. Hij werd namelijk seksueel opgewonden van dikke vrouwen en Jessica voeden was voor hem een uitlaatklep. Jessica op haar beurt, vond het heerlijk door hem gevoed te worden en genoot van Roels aandacht. Ze koesterde haar dikke lijf en ging er zelfs uitdagend mee op de foto om mannen seksueel te prikkelen. Hoewel Roel aangaf enorm veel van Jessica te houden, namen ze beide de gezondheidsrisico’s, veroorzaakt door Jessica’s overgewicht, voor lief. Beiden gaven aan zich gelukkig te voelen in hun relatie: Roel was daarbij de feeder (hij maakte eten voor haar) en Jessica de feedee. Hoewel lang niet alle vrouwen gelukkig zijn in zo’n relatie, zijn er ook vrouwen zoals Jessica, die het heerlijk vinden om zich door hun geliefde te laten te laten vetmesten.

Wat is een feeder?

Een feeder is kortgezegd iemand die (zeer) zwaarlijvige vrouwen voedt om daar (seksueel) genot aan te beleven. Feeders zijn meestal mannen, al zal het wellicht ook voorkomen in lesbische relaties en zullen er zeker ook vrouwen zijn die hun man proberen vet te mesten. Wetenschappelijk is er echter nog te weinig onderzoek naar gedaan, om bovenstaande bewering te staven. Vandaar dat dit artikel zich beperkt tot de man als feeder en de vrouw als feedee. Tot nog toe is er ook geen Nederlandse term voor dit fenomeen.

Nu lezen:   Lustkapper weer actief

Een feeder stelt zichzelf ten doel zijn partner in gewicht te laten toenemen. Soms gebeurt dit in overleg. De feeder vertelt zijn partner hoe mooi hij haar vindt wanneer ze dik is. Hij maakt vet en calorierijk voedsel voor haar klaar en wordt seksueel opgewonden als hij haar daarvan ziet eten. Soms spreken ze samen een streefgewicht af, al zit er voor de feeder meestal geen grens aan. Want: hoe zwaarder, hoe mooier, is zijn beleving.

Het gebeurt ook regelmatig dat de vrouw in eerste instantie niet door heeft dat haar partner een feeder is. Wanneer zij aangeeft, zichzelf te zwaar te vinden en wil afvallen, zal dit op heftig verzet stuiten bij haar man. Hij gaat manipulatief gedrag vertonen door haar bijvoorbeeld te zeggen dat ‘ze niet voldoende van hem houdt omdat ze het niet voor hem over heeft, mooi dik voor hem te zijn’.

Een feeder zelf ziet er vaak goed uit. Hij kan slank en gespierd zijn. In de BNN-documentaire vertelde Roel dat hij zichzelf behoorlijk strak hield als het om sporten en eten ging. Jessica vormde daarbij ook zijn uitlaatklep. Alsof hij door haar te laten eten, ook zelf uit de band kon springen.

Wat is een feedee?

De feedee is kortgezegd degene die gevoed wordt. Feedees zijn vaak onzekere en afhankelijke vrouwen, die blij zijn met de aandacht die de feeder aan hen besteedt. Ze zijn niet gewend om complimentjes te krijgen en voelen zich eindelijk geaccepteerd. Ze willen niets liever dan hun partner tevreden stellen en eten met graagte wat hen wordt voorgezet. Dat ze daar dikker van worden vinden ze niet erg. Hun feeder steekt zijn tevredenheid over haar toegenomen gewicht immers niet onder stoelen of banken.

Nu lezen:   Fetisj: hoe (on)gezond en gevaarlijk is het?

Feitelijk zijn er twee soorten feedees te onderscheiden. De eerste groep beleeft net als haar feeder seksuele opwinding aan het dik zijn en dikker worden. De tweede groep voelt zich juist verraden als ze erachter komt waar haar partner mee bezig is. Deze vrouwen willen niet dik zijn, maar door hun afhankelijke aard kost het hen vaak veel moeite zich uit deze relatie te bevrijden.

Feeder en feedee willen hetzelfde

Op de omstreden site van ‘Mooi dik’ werden in het verleden regelmatig seksueel getinte blogs geplaatst over feedees in relatie met hun feeder. De blogs verhaalden hoe een dikke vrouw, haar best deed om in korte tijd zoveel mogelijk kilo’s aan te komen, teneinde haar man (de feeder) te behagen. Niet alleen werd er tot in detail geschreven hoeveel deze vrouw at, maar ook hoe geweldig de seks was nadat haar man na lang op reis te zijn geweest, erachter kwam hoeveel ze was aangekomen.

Het lijkt er in sommige feeder/feedee-relaties op dat de partners elkaar in zekere zin nodig hebben. De feeder heeft vaak een moeilijke jeugd gehad en verdooft gevoelens van onlust door zich te richten op de feedee. Het genot dat hij eraan beleeft om zijn vrouw vet te mesten, is niets minder dan een verslaving. Vooral als de feedee een onzekere, afhankelijke vrouw is, die zich graag aan hem onderwerpt. Door haar extreme overgewicht wordt ze vaak letterlijk afhankelijk van hem. Ze kan zich moeilijk bewegen en heeft hem nodig voor simpele dagelijkse dingen, zoals het strikken van haar schoenveters.

Nu lezen:   Waarom we het gevaarlijke taboe op BDSM moeten doorbreken

De feedee op haar beurt, beleeft er plezier aan om hem te behagen. Ze geniet van het eten dat hij haar voorzet en is blij wanneer de weegschaal meer gewicht aangeeft omdat haar partner haar in dat geval beloont met (seksuele) aandacht. Ze voelt zich mooi en gewaardeerd door hem en ook voor haar werkt dat verslavend.

In de BNN- documentaire over Roel en Jessica zie je dit ook terug: ze hebben elkaar nodig in hun beider verslaving en houden de feeder/feedee – relatie zelf in stand. Hoewel ze voor de camera uitspreken hoeveel ze van elkaar houden, doen ze beiden luchtig over de gezondheidsrisico’s voor Jessica. Wat vooral in het geval van Roel vreemd overkomt, omdat je zou denken dat je juist het beste wilt voor iemand van wie je zielsveel houdt.

Lees verder op mens-en-samenleving

Club RopeMarks