10 Bizarre Fetishen Die Echt Bestaan!

10 Bizarre Fetishen Die Echt Bestaan!

We leven in een samenleving waar het nog maar zelden nodig is om je bijzondere seksuele voorkeuren verborgen te houden. Films als 50 Shades of Grey en televisiesterren als Jambers en Menno Büch hebben ervoor gezorgd dat er nog maar weinig kinks of fetishes zijn waar het algemeen publiek geen weet van heeft.

Maar wat is een fetish? Volgens de woordenboeken is een fetish een object of lichaamsdeel dat een psychologische noodzaak is geworden om iemand seksuele voldoening te geven. Hoewel fetishen veel met kinks verward worden, is er dus wel een degelijk een verschil. Een fetish is voor fetishisten volgens de officiële lezing namelijk een absolute noodzaak om opgewonden te raken.

Hoewel fetishen dus steeds vaker bespreekbaar worden gemaakt, is wat er wordt gezegd niet altijd even positief. In veel gevallen lijken fetishen vooral onderwerp van verbazing, verwarring of amusement. Zelfs als je een festish-fan bent zijn de komende 10 festishen waarschijnlijk verbazingwekkend. Vooral nummer 5 deed ons even achter de oren krabben. Welke van de 10 vond jij het meest choquerend?

10: Ballonnen

Mensen met een ballonnen fetish worden ook wel ‘looners‘ genoemd. Deze bijzondere figuren halen hun seksuele pleziertjes uit de kleurrijke opblaasbare rubbers die voor de rest van de bevolking vooral een leuke versiering voor een verjaardag vormen. Hoe deze fetish zich precies uit verschilt. Sommige looners zien graag hoe iemand een balon opblaast tot het punt waarop deze uit elkaar knalt, maar er zijn ook fetishisten die zelf graag ballonnen lekprikken of erop gaan zitten tot deze knappen.

Hoewel dit misschien vreemd klinkt, is op psychologisch vlak ‘looning’ geen verrassende fetish. De stroom adrenaline die looners ervaren op het moment dat een ballon knapt is namelijk onderdeel van veel fetishen. De spanning of zelfs angst voor het moment dat de ballon knalt wordt gevolgd door een golf van opluchting op het moment dat de knal daadwerkelijk plaatsgevonden heeft.

9: Menselijk meubilair

Je zou dit in een film of twee tegengekomen kunnen zijn, maar het is geen creatieve decorbouwer geweest: De fetish voor menselijk meubilair (of fornifelie) is een echt ding. Vaak gezien als een extreme vorm van bondage, is het bij fornifelie zaak om de positie van een menselijk stuk meubilair vast te houden dankzij een extreme hoeveelheid discipline of accessoires die de drager in een bepaalde houding dwingen.

8: Teddyberen

Ursusagalmatofelie klinkt alsof je er direct voor naar de dokter moet, maar deze lange en ingewikkelde term omschrijft een seksuele aantrekking tot teddyberen. Nauw verbonden aan de furry levensstijl en vergelijkbaar met de fetish voor alle knuffeldieren (plushofelie), is ursusagalmatofelie een fetish waarbij je seksuele opwinding ervaart dankzij de knuffelbeer die in je kinderjaren waarschijnlijk bij je in bed lag.

Enkele jaren geleden was deze fetish herhaaldelijk in het nieuws toen de Amerikaan Charles Marshall herhaaldelijk in het openbaar werd betrapt terwijl hij ‘de liefde bedreef’ met een knuffelbeer. Veel fetishisten die deze bijzondere interesse delen zullen deze echter eerder achter gesloten deuren beoefenen.

7: Klein en kriebelig

Formicofilie is nauw verwant aan zoofelie, oftewel de seksuele aantrekking tot dieren. In het geval van formicofilie is de aantrekkingskracht echter het idee dat insecten of andere kleine dieren over je heen lopen of je bijten. Een formicofiel ervaart het bijvoorbeeld als opwindend wanneer er mieren over zijn (of haar) voet lopen of wanneer een slak over zijn arm kruipt.

6: Religieuze accessoires

Hierofelie is de seksuele aantrekking tot religieuze of heilige objecten. Hierofielen raken opgewonden van een specifiek object of van religieuze objecten in het algemeen. Ook komt het voor dat de opwinding zich tot één bepaalde religie beperkt, waarbij deze religie in de meeste gevallen het Christendom is.

5: Stokstijf

Agalmatofilie kan zich op talloze verschillende onderwerpen richten, waarbij mannequins en poppen de meest populaire zijn. Deze fetish kan zich echter ook richten op mensachtige beelden of zelfs robots. De aantrekkingskracht lijkt in alle gevallen te zijn dat het onderwerp van de fetish stil en onbeweeglijk is en blijft. Hoe deze festish zich vervolgens uit verschilt, waarbij in sommige gevallen de fetishisten zelf een standbeeld wensen te zijn en in andere gevallen de wens is om seks met de onbeweeglijke objecten te hebben.

4: Verpletterend

Wanneer men aan bizarre festishen denkt staat deze veelal hoog op de lijst. Fetishisten zien in dit geval graag hoe iemand kleine objecten, insecten of andere dingen verpletteren met hun lichaam. In het meest extreme geval gaat het hierbij om kleine dieren, bijvoorbeeld konijnen of katten, wat er logischerwijs toe heeft geleid dat deze fetish een slechte reputatie heeft in de pers en bij het grote publiek. In veel landen is deze fetish dan ook verboden!

3: Overvallen

Hoe verontrusten het idee van een overval ook kan zijn, toch zijn er fetishisten die deze ervaring of de fantasie ervan als seksueel opwindend ervaren. Chremastistofelie is een fetish voor het worden overvallen, die in essentie dicht tegen de fetish voor ballonnen aan schuurt. In beide gevallen is het de adrenaline die een groot deel van de opwinding veroorzaakt, hoewel in dit geval ook hulpeloosheid en onderdanigheid een rol speelt.

2: Oksels

Maschalagnie is een fetish waarbij je opgewonden raakt van oksels. Het kan de geur zijn, de aanraking of simpelweg hoe een oksel eruit ziet, maar in alle gevallen is het een bijzonder stukje lichaam dat gevoelens van seksuele opwinding losmaakt. Vaak zal een fetishist een heel specifiek soort oksel prefereren, maar er zijn ook gevallen waarin elke oksel volstaat. Deze specifieke voorkeur is veelvuldig het onderwerp van oude volksverhalen of poëzie van vele honderden jaren terug, dus lijkt al even te bestaan.

1: Een ongeluk zit in een klein hoekje

In de categorie moreel twijfelachtige fetishes is er symforofelie. Hierbij is seksuele opwinding het gevolg van het aanschouwen of opzetten van een tragische gebeurtenis. De precieze focus van de fetish kan alles van auto-ongelukken tot een natuurramp zijn, maar in alle gevallen lijkt het wederom adrenaline te zijn die de belangrijkste motivator vormt. Deze fetish kreeg beroemdheid door de bizarre film Crash uit 1996 van David Cronenberg. Een film over een groep mensen die seksueel opgewonden raken van auto-ongelukken.

[widgets_on_pages id=”advertentie”]

Fetish

BDSM