Kristen (23) klust bij als bdsm-coach

Kristen (23) klust bij als bdsm-coach

‘Vijf jaar geleden zag mijn leven er compleet anders uit dan vandaag. Ik was ook een totaal ander persoon. Als jonge, onervaren studente kwam ik aan in de grote studentenstad. Alles draaide om mijn lerarenopleiding en het vriendje met wie ik al enkele jaren samen was. Mijn lief en ik hadden elkaar al durven te vertellen dat we interesse hadden in bdsm, maar onze persoonlijk voorkeuren verschilden heel erg.

Hij durfde zijn fetisjen ook niet verder te verkennen, terwijl ik stond te springen om dat samen met hem allemaal te gaan ontdekken. Uiteindelijk werd die situatie onhoudbaar voor ons seksleven en heb ik om die, en andere, redenen beslist om er een punt achter te zetten. Een breuk waarvan ik na een relatie van drieënhalf jaar serieus heb afgezien, maar die mijn leven wel een totaal nieuwe wending gaf.

Tijdens het tweede jaar van mijn lerarenopleiding heb ik me geout als biseksueel en ontdekte ik dat ik ook polyamoreus ben. Op een beurs voor nerds en gamers raakte ik toevallig aan de praat met iemand die in Kajira, de studentenclub voor bdsm’ers, zat. Die ontmoeting veranderde mijn leven. Ik ging naar een praatavond van de studentenclub en bezocht niet veel later ook een munch, een samenkomst voor volwassen bdsm-liefhebbers. Vanaf dat moment raakte mijn nieuwe leven als bdsm’er in een stroomversnelling. Als onderdanige begon ik de bdsm-wereld te verkennen en kwam ik bij een heel goede meesteres terecht. Ik kon volop experimenteren en kwam met verschillende speelpartners in contact. Tijdens die ontmoetingen kwam ik erachter dat ik ook een sterke dominante kant heb, en die heb ik sindsdien alleen maar verder ontwikkeld.’

‘Ook al was ik nog erg jong, toch slaagde ik erin om me in korte tijd volledig te ontplooien als meesteres en heel veel kennis op te doen over bdsm en al wat daarbij hoort. Vanuit mijn lerarenopleiding heb ik altijd de drang gehad om mensen nieuwe dingen bij te brengen en te helpen. Die houding nam ik ook als meesteres aan, en dat leverde mij in die kleine wereld van de bdsm al snel de reputatie op van iemand die weet waarover ze praat, bij wie je altijd terechtkan voor tips of advies en die al veel ervaring had opgedaan als meesteres.

Op een dag werd ik benaderd door een koppel dat me op de man af vroeg hoeveel ik ervoor zou vragen om hen als bdsm-domina te coachen. Een aanbod dat me compleet overviel, maar me meteen duidelijk maakte dat ik hier de gedroomde bijjob van kon maken. Meteen heb ik een aantal formules uitgedacht die ik als bdsm-coach kon aanbieden, wat die zouden kosten en hoeveel ik eventueel zou vragen als professionele meesteres. Vandaag geef ik initiaties als domina en coach ik koppels die zichzelf willen ontdekken binnen de bdsm-wereld.

De coachingsessies en bdsm-initiaties vinden plaats bij mij thuis en ik vraag daarvoor tussen de 20 en 50 euro per uur, zonder materiaal. Wanneer klanten, na een initiatie over bondage en zwepen bijvoorbeeld, ook touwen en zwepen mee naar huis willen nemen, lopen de prijzen op tot 70 euro of meer per uur. Een bijjob die ik nu wil uitbreiden tot een halftijdse, wettelijke bijverdienste.’

‘Het heeft me altijd heel veel tijd en moeite gekost om mijn studenten-, werk- of privéleven en mijn identiteit als meesteres strikt gescheiden te houden. Maar dat was gewoon een must. Binnen de lerarenopleiding was er niemand in mijn omgeving op de hoogte van mijn bijjob. Ik lette er ook heel erg op dat mijn Facebook- en andere profielen op sociale media niet te vinden waren. Ik ben opgegroeid in een heel katholieke familie. Op mijn jongste zusje na weet niemand in mijn familie iets over mijn leven binnen de bdsm-wereld. Toen ik zag hoe slecht mijn outing als biseksueel aanvaard werd, was het me meteen duidelijk: over al de rest kon ik maar beter zwijgen.

Mijn lerarenopleiding heb ik uiteindelijk niet afgerond, ik ben overgestapt naar de richting businessmanagement. Tijdens mijn sollicitatiegesprekken zal bdsm nu zeker niet ter sprake komen. Wanneer het onderwerp coaching toch aan bod zou komen, hou ik het erop dat ik af en toe bijklus als remediëringscoach voor kinderen met leermoeilijkheden, een bijjob die ik tijdens mijn lerarenopleiding weleens deed.

Het voelt voor mij niet zo aan, maar uiteindelijk hou ik er een perfect dubbelleven op na. Alleen mijn vrienden in het bdsm-milieu en mijn huidige partners – ik heb op dit ogenblik een polyamoreuze relatie met een man en een vrouw – zijn op de hoogte van mijn identiteit als bdsm-domina, en maken deel uit van dat aspect van mijn leven. Ik ga graag werken, kijk ernaar uit om nieuwe collega’s te leren kennen en zie mijn familie doodgraag. Maar mijn leven bestaat uit veel meer mensen dan zij alleen. Daardoor heb ik ook niet het gevoel dat ik mezelf moet wegcijferen, omdat zij niet op de hoogte zijn van mijn bijkomende bezigheden.’

‘Mijn bdsm-activiteiten plan ik nu doorgaans in de late namiddag of ’s avonds in. Overdag solliciteer ik volop naar een vaste job als businessconsulent. Ik kijk er heel erg naar uit om een vaste job in die richting te kunnen gaan doen, maar ik verlang er even hard naar om mijn werk als bdsm-domina, dat begon als een studentenjob, nu verder te gaan professionaliseren. Bdsm is voor mij ondertussen een 24/7-levensstijl geworden.

Stiekem droom ik er dan ook van ooit voltijds als bdsm-coach en meesteres mijn boterham te kunnen verdienen. Maar daarnaast hou ik er evengoed de klassieke dromen op na die het grootste deel van de jonge vrouwen koesteren. Over een paar jaar zou ik ook graag trouwen en kinderen krijgen. Ik zie er geen graten in om kinderen op te voeden in een polyamoreuze gezinsvorm. Maar aan wie ik dan eerst mijn jawoord zal geven, dat zal de toekomst nog moeten uitwijzen!’

Bron: Flair 2019

BDSM

BDSM