Dwangsom van 1,5 ton voor sm- meesteres terecht

Dwangsom van 1,5 ton voor sm- meesteres terecht
Attractive female body in fetish wear

De burgemeester van Breda heeft sm-meesteres Leonne Zeegers terecht een dwangsom opgelegd die is opgelopen tot 150.000 euro. Ook is haar sm-bordeel aan de Academiesingel terecht gesloten, zo heeft de Raad van State beslist. Zeegers stapte daar in november naartoe. De vrouw heeft het volledige bedrag inmiddels aan de gemeente betaald.

In 2002 nam de burgemeester maatregelen tegen de Bredase transseksueel die aan de Academiesingel illegaal een sm-bordeel zou runnen. Zeegers bestrijdt dit tot op de dag van vandaag. In haar woning zouden alleen privé-seksfeestjes zijn gehouden.

De burgemeester heeft dat nooit geloofd en legde de vrouw een dwangsom op van 2500 euro per dag. Omdat zij geen einde maakte aan haar activiteiten, liep de dwangsom fors op. Na talloze rechtszaken verklaarde de Raad van State haar beroep ongegrond. De hoogste bestuursrechtbank zegt na ontwarring van het vuistdikke dossier dat Zeegers niet kan procederen tegen de opgelegde dwangsom omdat die in september 2002 onherroepelijk werd. De Bredase verzuimde toen een hoger beroepszaak aan te spannen.

Zeegers eiste op haar beurt van de gemeente Breda een schadevergoeding van 7,5 miljoen euro. Deze eis is ook afgewezen.

Bron: AD

BDSM

BDSM