Gefilmd sm-spel of verkrachting: Rijsbergenaar blijft vast

Gefilmd sm-spel of verkrachting: Rijsbergenaar blijft vast

De 33-jarige Niels van U. uit Rijsbergen blijft vast zitten, bepaalde de rechtbank in Breda dinsdag. De man wordt ervan verdacht samen met zijn partner Joyce de K. (41) een vrouw in hun huis te hebben opgesloten en drie keer verkracht.

Het idee bij justitie is dat Van U. en De K. eerst gezellige dates hadden met de vrouw. Daarna zou Van U. op 28 augustus vorig jaar met de vrouw naar bed zijn gegaan. Na de vrijpartij zou De K. de kamer zijn binnengekomen met het verhaal dat de seks is opgenomen. Daarna zou de vrouw in het bijzijn van De K. zijn verkracht en vervolgens nog een paar keer, onder de dreiging van publicatie van de beelden.

Verkrachtingsfantasieën

De man, die heeft bekend dat hij verkrachtingsfantasieën heeft, ontkent ten stelligste dat hij de vrouw heeft verkracht en in zijn huis heeft opgesloten. In eerste instantie schermde justitie nog met een tweede vrouw bij wie de man te ver zou zijn gegaan. 

Die vrouw heeft echter onlangs nog gezegd dat Van U. ‘geen strafbare feiten heeft gepleegd’. Zij zou wel haar eigen grenzen hebben overschreden. Bij de onderzoeksrechter zei ze echter dat ze dat ook wilde, omdat Van U. het leuk vond. ‘Als hij het leuk vond, vond ik het ook leuk’, citeerde advocaat Haroon Raza van Van U. haar.

Verkrachting

Officier van justitie Janne Kerkhofs stelde dinsdag echter: ,,In appgesprekken is duidelijk sprake van plannenmakerij over hoe ze met het slachtoffer willen omgaan.” Dat zou niet meer om een spel gaan, maar om echte verkrachting. 

De rechtbank liet de man ondanks een verzoek van Raza niet vrij. Zijn partner Joyce de K. heeft vanwege haar kleinere rol niet in voorarrest gezeten. Ook zij staat op 14 februari voor de rechter. Die dag klinken waarschijnlijk ook de strafeisen.

Bron: AD

BDSM

BDSM