Japanse fetishmethode Kinbaku eist steeds meer slachtoffers

Japanse fetishmethode Kinbaku eist steeds meer slachtoffers

Artsen in Japan krijgen steeds vaker vrouwen over de vloer die met het schaamrood op de kaken toegeven dat ze in huiselijke kring het slachtoffer zijn geworden van de fetishmethode Kinbaku.  Dat is een steeds populairder wordende bondagevorm waarbij iemand extreem strak en volgens bepaalde patronen met touw wordt vastgebonden. Door het vrijwillig knevelen ontstaan schaafwonden en gewrichtsproblemen.

Volgens vertegenwoordigers van de Japanse zorgsector, zo meldt de Britse krant Mirror, begint het geëxperimenteer met Kinbaku zo langzamerhand uit de hand te lopen. Naar verwachting worden veel incidenten met verwondingen uit schaamte niet gemeld. ,,De slachtoffers zijn bang dat, als ze eerlijk vertellen hoe ze gewond raakten, ze niks vergoed krijgen van de zorgverzekeraars”, aldus dokter Golden San, een Japanse fysiotherapeut die in de privésfeer sm-beoefenaar is.  ,,En ze zijn bang voor hun reputatieschade en boetes, omdat artsen alle vormen van mishandeling moeten melden bij de politie.”

Nu lezen:   SM-spel op internet loopt uit de hand

San: ,,Tijdens Kinbaku-bindingen – waarbij mensen soms ook nog aan touwen worden opgehangen – kunnen beschadigingen van de huid ontstaan, zoals aan tepels en erogene zones.  En wat te denken van kaakproblemen door het te hard bijten in de touwen, zenuwpijnen, nekklachten, whiplashes en zelfs brandwonden omdat Kinbaku vaak wordt gecombineerd met het druppelen van heet kaarsvet op het lichaam.”

Nu lezen:   Hoe bdsm helpt om mijn hoogsensitiviteit te beteugelen

Vijftig Tinten Grijs 
De arts stelt dat vooral vrouwen onbedoeld gewond raken. ,,Mogelijk heeft dat te maken met de Vijftig Tinten Grijs-films, waarin de hoofdpersoon wordt gedomineerd door een man. Een groot aantal Japanse vrouwen wil dat ook wel eens meemaken. Maar zonder te beseffen wat de gevolgen kunnen zijn als koorden op een foutieve, amateuristische wijze worden geknoopt.”

Nu lezen:   Alkmaarder opnieuw voor de rechter voor verkrachtingen: "Het is een monster"

De therapeut krijgt in zijn praktijk ‘steeds meer’ Kinbaku-slachtoffers over de vloer. Die behandelt hij discreet. Maar volgens San zijn er vaak problemen met de betaling van de nota’s die hij uitschrijft. ,,De best dure behandelingen worden niet bij de zorgverzekeraar gemeld, dus zullen ze uit eigen zak moeten worden betaald. Helaas zijn de meeste mannen die, al dan niet per ongeluk, een vrouw hebben verwond niet bereid de rekening te voldoen. Dit onder het motto ‘je wilde het zelf’.”

AD

DE OVERGAVE – trailer

Films en series