‘Lustkapper’ slaat opnieuw toe in Groningen

‘Lustkapper’ slaat opnieuw toe in Groningen

‘Lustkapper’ Harry S. uit Emmen kan het maar niet laten. De man is al jaren actief en krijgt een kick van het kroelen in haren van nietsvermoedende jonge vrouwen. De politie heeft opnieuw een melding binnengekregen over de man.

,,Hij heeft zich voorgedaan als werknemer van een Groningse kapperszaak en heeft gevraagd of hij het haar mocht doen van een vrouw”, vertelt een woordvoerster van de politie. 

De lustkapper is al sinds 1995 actief en vraagt aan jonge vrouwen of hij gratis hun haar mag bijpunten. Van een gedegen knipbeurt komt het nooit. Het is de lustkapper louter te doen om de aanraking.

Nu lezen:   Consent

In 2014 werd hij op heterdaad betrapt in een park in Groningen, toen hij een jonge vrouw op een bankje wilde knippen. Een alerte voorbijganger filmde het opmerkelijke tafereel. Later bleek dat S. zeker tien slachtoffers had gemaakt door zich voor te doen als werknemer van een kapsalon.

Harry S. stond eerder ook al volop in de schijnwerpers toen onderzoeksjournalist Alberto Stegeman hem op de korrel nam.

Nu lezen:   Verknipte lustkapper

De man is herhaaldelijk veroordeeld voor diefstallen en werd in 2009 veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur voor aanranding. De rechtbank kwam tot de conclusie dat S., destijds werkzaam bij de groenvoorziening, een ‘unieke drang’ heeft om in haar te kroelen en wrijven. Op de vraag wat hij met haar heeft, antwoordde de man dat hij het ‘mooi werk’ vindt. ,,Ik heb er helemaal geen seksuele gevoelens bij’, verklaarde hij.

Toch blijft het volgens de politie lastig om de man opnieuw te vervolgen. ,,Er is nu alleen een melding gedaan en geen aangifte. Bovendien pleegt hij geen strafbaar feit. De vrouwen die hij aanspreekt stemmen meestal toe. Hij belooft om iets mooi te maken en doet dat vervolgens niet. Daar kun je wat van vinden, maar het is lastig om daar een strafbaar feit aan te koppelen”, aldus de woordvoerster.

Nu lezen:   Kim Kardashian draagt bizarre bondage-outfit van haar ex Kanye

Bron: AD