Mensen met seksuele fetisj zijn psychisch gezonder

Mensen met seksuele fetisj zijn psychisch gezonder

Personen die zich overgeven aan seksuele fetisjen zouden psychisch gezonder en gelukkiger zijn dan mensen die er een normaal’ seksleven op nahouden.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg naar psychologische gezondheid. Mensen met een voorkeur voor bondage, discipline, sadisme en masochisme (BDSM) scoorden op zowel psychologisch als persoonlijk vlak beter dan personen die geen seksuele fetisjen hadden.

Volgens experts komt dit doordat mensen met een seksuele fetisj extraverter zijn, open staan voor nieuwe ervaringen en minder neurotisch zijn, dat meldt Daily Mail.

Nu lezen:   Van Misbruik naar MissKaat

Andreas Wismeijer, psycholoog van de Universiteit van Tilburg, stelt dat BDSM-beoefenaars niet afwijken van de algemene bevolking, maar als er verschillen zijn, dan is dat in het voordeel van de BDSM-beoefenaars. 

Voor het onderzoek werden 902 BDSM-fans gevraagd verschillende vragenlijsten in te vullen over persoonlijkheid, gevoeligheid voor afwijzing, geluk en stijl van gerechtigheid in relaties. Ook 434 deelnemers zonder seksuele fetisj werden ondervraagd. Alle deelnemers wisten niet waar het onderzoek exact over ging, alleen menselijk gedrag werd genoemd.

Nu lezen:   Gwen van Poorten laat voeten likken

Uit de resultaten blijkt dat BDSM-beoefenaars niet meer verontrust zijn dan de algemene bevolking. Ook zijn ze minder dan het ‘algemene publiek’ gevoelig voor afwijzingen, gelukkiger en voelen ze zich zekerder binnen een relatie.

Interessant is dat de rol die iemand speelt bij het uitoefenen van BDSM wordt gekoppeld aan het psychologisch profiel. Dominanten zijn het meest in balans, personen die juist genieten van dominantie scoren gemiddeld. Maar de onderdanige scoorde nooit lager dan de algemene groep op geestelijke gezondheid. Ze scoorden juist vaker hoger.

Nu lezen:   Emma koopt een voorbinddildo

Bron: Nu.nl 31 mei 2013