Samen op BDSM-cursus… gezellig!

Samen op BDSM-cursus… gezellig!

„Nou Sabine, heb je je vriend vastgebonden op het bed achtergelaten? ’Dag schatje, tot over een paar uurtjes,’” grapt mijn vriendin Amanda (44, woont samen, 2 kinderen) als ze bij me in de auto stapt. En vanaf dat moment is de rem eraf. De schunnige en grappige opmerkingen vliegen over en weer en samen met nog twee vriendinnen, Melanie (50, en aan het daten) en Layla (38, getrouwd, 2 jonge kinderen) praten we over ons seksleven alsof het over kleren gaat.

Ieder ander zou denken dat we ergens een middagje gaan winkelen, maar wij weten wel beter. Het is een soort pikant schoolreisje; we zijn namelijk onderweg naar Leiden voor een workshop BDSM genaamd 50 ways of pleasure. BDSM? Ja, ik moest het ook even opzoeken. Bondage, Discipline (BD), Dominance en Submission (DS), kortom een seksuele voorkeur waarbij het uitoefenen ván of zich onderwerpen áán macht tijdens het liefdesspel, zorgt voor intens genot.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik er niet zoveel mee heb. Ik zie mezelf niet met een zweep in mijn hand mijn geliefde door het huis jagen. Maar sinds de halve wereld 50 Shades of Grey heeft gelezen of gezien, en zodoende de soft sm-speeltjes niet meer aan te slepen zijn, werd het tijd om me te verdiepen in de materie.

Het had wel wat voeten in aarde eer ik een klasje vol bereidwillige vrouwen samengesteld had. Want het werd me meteen wel duidelijk dat er ook in mijn vrijgevochten vriendinnenkring nog best een flink taboe ligt op het pikante onderwerp. ’Sorry, mijn man vindt het echt niet oké als ik dit voor VROUW doe,’ sms-te Amber. ’Andere keer ben ik erbij, maar als ze op mijn werk horen dat ik een 50 shades-cursus doe, dat kan echt niet!’ antwoordde Cathelijne. En zelfs de vriendinnen die ik op onze meidenvakanties nog nooit op welke vorm van schaamte dan ook betrapte, vreesden voor reputatieschade. Dus werd er afgesproken dat we er geen foto’s bij zouden maken en ik hun achternamen niet zou noemen. Zo kon er in ieder geval vrijuit gesproken worden.

„Nou, ik doe het echt niet meer iedere dag hoor, sinds we kleine kinderen hebben. Maar ik geniet er nog wel heel erg van als we het doen”, biecht Layla op. „En wie weet leer ik nog iets spannends straks. Ik wil toch voorkomen dat door de kinderen en vermoeidheid het verval of sleur in mijn seksleven sluipt.”

Nu lezen:   10 Bizarre Fetishen Die Echt Bestaan!

Melanie vindt het vooral heel erg grappig om mee te maken. Na een jarenlange relatie is ze sinds een jaar weer vrijgezel en heeft ze verschillende leuke dates gehad. „Er is een wereld voor me opengegaan sinds ik met andere mannen naar bed ben gegaan. Als je zolang met dezelfde bent, en de relatie verloopt ook nog stroef, verlies je alle zin in seks. Ik heb nu een vriend waarbij ik me zo goed voel dat de vlammen bij wijze van spreken uit de slaapkamer slaan. Met hem dacht ik voor het eerst ’Oh, zo kan het dus ook voelen!’ Ben ik vijftig en kom ik er nu pas achter, haha”

En dan staan we voor de deur van de Christine LeDuc. De etalage is eigenlijk vooral stijlvol en je moet twee keer kijken om door te hebben dat je voor een sekswinkel staat.

„Eigenlijk noem ik het liever een erotiekwinkel”, zegt Evalyn die onze cursusleidster vandaag is. „Bij seksshop denk ik aan zo’n achterafwinkeltje in de rosse buurt waar alleen maar mannen in lange regenjassen komen shoppen. Onze winkel hier is zo veel meer.” Ze heeft gelijk. Ik zie prachtige lingerie, heel veel interessante speeltjes en kijk mijn ogen uit. Wat nog nooit gelukt is, gebeurt; mijn vriendinnen zijn stil. Iedereen staat wel met een apparaat in haar hand, of op haar neus, want daar schijn je het beste te voelen wat het ’daar beneden’ zou moeten doen, en er wordt druk op verpakkingen gelezen.

Verderop in de winkel is het assortiment allemaal wat heftiger. Tegen de tijd dat we voor de penisvergroters en de kunstvagina’s staan, heeft iedereen zijn tong weer teruggevonden en zijn de grappen niet van de lucht. Net als we het erover eens zijn dat het toch gangbaarder – of algemeen geaccepteerder – is om een vibrator naast je bed te hebben dan een levensechte nepvagina, komt Evalyn met de koffie binnen.

„Komen jullie nu zitten, ik wil beginnen.” Aha, zij is de DOM. „Wie van jullie heeft er al ervaring met BDSM?” Het blijft angstvallig stil. „Niemand heeft ooit haar partner vastgebonden of geblinddoekt?” „Nou, ik heb weleens een echte ’Mister Grey’ gedaan en mijn date met zijn eigen stropdas vastgebonden aan het bed. Dat was inderdaad best spannend”, zegt Melanie. En zelf heb ik ook wel geblinddoekt de liefde bedreven. Layla vertelt een grappig verhaal over dat ze naar een Italiaans vriendje ging met het vliegtuig en dat de met bont beklede handboeien tot haar grote schaamte uit haar handbagage werden gevist. Dus compleet onervaren met de materie zijn we niet.

Nu lezen:   Interview met Erotic-Candles.nl op de Kinky Riante Retailmarkt

Evalyn gaat verder met haar uitleg. „In BDSM draait het om het spel tussen de DOM en de SUB, oftewel de dominante en de onderdanige persoon. Het gaat er lang niet altijd om dat je elkaar pijn doet. Het is een rollenspel waarin er een bepaalde machtsverhouding is, die opwindend kan zijn.”

Terwijl ik aandachtig luister en aantekeningen maak, krijg ik van Amanda geheel onverwacht een flinke tik met een zweep. „Lekker?” vraagt het kreng met haar meest onschuldige blik. Evalyn is onverstoorbaar en praat verder. „Het draait binnen BDSM om de vier V’s. Veiligheid, Vertrouwen, Vrijwilligheid en heel belangrijk Verstand. Je gaat bijvoorbeeld niet eerst een paar flessen wijn legen om elkaar vervolgens in de touwen te hangen. Daar krijg je ongelukken van.”

Ik vraag me hardop af hoe ik dit dan zou moeten introduceren in mijn seksleven. Ik heb namelijk absoluut niet de behoefte om mijn partner te slaan of te overheersen. Maar wellicht vindt hij het wel een spannend idee… Ik krijg bijna de slappe lach bij het idee dat ik hem in het heetst van de strijd een knal geef en dat hij dan heel verbaasd zou stoppen om te vragen of ik wel helemaal lekker ben. „Ik denk ook dat mijn man heel raar staat te kijken als ik ineens met een masker en een bal in mijn mond de slaapkamer inloop”, zegt Amanda.

„Je zou kunnen beginnen met een rollenspel. Jij speelt de hitsige huisvrouw en hij de opgewonden loodgieter. Waarschijnlijk moet je in het begin heel erg lachen, maar uiteindelijk neemt de opwinding voor elkaar het toch over en je kunt je verschuilen in je rol. Net iemand anders zijn dan normaal, dus ook dominant of juist onderdanig. En dan merk je wel wat je daarbij voelt”, zegt Evalyn. „Ook is het belangrijk om een codewoord af te spreken. En dan niet een gangbare als Stop of Nee. Je moet echt een bijzonder woord kiezen waarbij jullie allebei weten dat de grens bereikt is.”

Nu lezen:   Lady Fabiola Fatale

„Cactus”, zegt Melanie. „Steenpuist, lijkt me ook een goeie”, gaat Amanda eroverheen.

„Wat je ook kiest, jullie moeten elkaar kunnen vertrouwen.” Inderdaad. Het moet niet zo zijn dat hij je helemaal vastbindt

„Door op deze manier seks te hebben, worden allerlei emoties en zintuigen geprikkeld en dat kan voor heel veel extra plezier zorgen. Als je bijvoorbeeld een van de zintuigen uitschakelt, middels een blinddoek, ga je automatisch beter voelen, ruiken en proeven.” Evalyn laat ons om de beurt een oogmasker voordoen waarna de ander verschillende attributen uittest.

En ze heeft helemaal gelijk. Ondanks dat het op mijn arm gebeurt, is het supergevoelig wanneer Amanda er met een veertje of een puntig radarwieltje overheen gaat. Ik krijg er kippenvel van. Kijk, dat moeten we hebben. Vervolgens leert Evalyn ons ook nog twee knooptechnieken waarmee we in een oogwenk handboeien kunnen knopen en benadrukt ze nog maar eens dat communicatie tijdens dit spel heel belangrijk is. „Wees duidelijk over wat je wel en niet fijn vindt en sta open voor elkaar.”

Nadat we klaar zijn met alle uitleg doen we nog een rondje door de winkel. „Ik heb er echt een andere kijk op gekregen”, zegt Layla. „Ik vind het veel meer ’classy’ dan ik voorheen dacht. Ik heb nog steeds niet de behoefte om geslagen te worden, maar ik vond dat zweepje met al die rubberen bandjes toch wel lekker voelen. Die wil ik wel hebben.” Wat de rest allemaal kocht en wat er de ochtend na de cursus allemaal besproken werd in onze groepsapp laat ik aan uw verbeelding over. Want ook dat hoort onlosmakelijk bij BDSM, fantasie en een lichte hunkering naar iets wat je wilt hebben maar niet gegeven wordt…

Bron: Telegraaf

Miss Nica Nordic Fetishclips