Vernieuwde seksbioscoop in Helmond open voor bezoekers

Vernieuwde seksbioscoop in Helmond open voor bezoekers

Het is anderhalve maand later dan gepland, maar Cupido in Helmond is gistermiddag klokslag 12.00 uur eindelijk voor het eerst open. Al wekenlang staan er mensen voor het raam en vragen aan uitbater Van Baal wanneer ze in een van de drie nieuwe bioscoopzalen terechtkunnen.

Er zijn ruimten voor homo’s, hetero’s en mensen die van bondage houden. Aan de wanden hangen keukenrollen, verder is het behoorlijk donker en staan er relaxstoelen voor de bezoekers. Voor het zover was, werd eerst vijftig kuub aan ‘rotzooi’ uit de voormalige B1 en Aphrodite-bioscoop gehaald: het pand bleek toen Van Baal er een paar maanden geleden mee aan de gang ging, behoorlijk gedateerd.

Deze vrijdag kan de zaak dus open, ook al is de BDSM-kamer nog niet helemaal klaar. Het kruis waar mensen zich aan vast kunnen binden hangt er, de kooi waarin ze zich laten opsluiten ook. Verder doet die kamer vooralsnog dienst als opslagruimte.

In de twee andere zalen draaien inmiddels de eerste films. De schommelstoel in de gaykamer is nog onbezet, hetzelfde geldt voor de glory holes. Volgens Van Baal, die ook in de Cupido-vestiging in Eindhoven staat, draait hij nooit films voor een lege zaal. Altijd is er wel een klant te vinden.

Uit allerlei geledingen, zegt hij: ,,Ook chirurgen komen hier”, begint hij. ,,Hier kunnen ze privé kijken en loert de vrouw niet mee. Je bent anoniem. Bovendien vinden ze hier de spanning die ze thuis achter de computer niet krijgen. Daar moet je je zoekgeschiedenis steeds wissen, dat hoeft hier niet.”

Alles is tegenwoordig ook online te vinden, maar toch draaien seksbioscopen nog altijd goed. is de overtuiging van Van Baal. Hij verkoopt in de winkel bij de bioscoopzalen voor honderden euro’s aan seksfilms per week.

Hij houdt in het midden of er ook seksuele handelingen verricht worden in de zalen. Het gastenboek van de Cupido-website biedt snel duidelijkheid: avonturiers willen elkaar opzoeken in de Molenstraat. Van Baal: ,,We zijn geen hoerentent, bezoekers moeten zich wel gedragen. Als er contact is tussen bezoekers en een van hen wil dat niet, dan wordt de ander eruit gezet. We krijgen ook veel controles, daar wordt scherp naar gekeken.”

Rond 13.45 uur komt Van Baal een bekend gezicht tegen in de zaak. De man rekent zestien euro af en gaat richting de bioscoopzalen achter de winkel, waar allerlei attributen en erotisch getinte kledingstukken worden verkocht. ,,Ik was nieuwsgierig naar de nieuwe zaak”, zegt de man, die zijn naam niet wil noemen. ,,Ik kom wekelijks wel in zo’n bios. Ik zoek spanning en ontmoet andere mensen hier.”

Hij komt dus gewoon via de voordeur. Klanten die enige schaamte kennen om binnen te stappen, kunnen ook via een achterdeur naar binnen. Voor in de zaak gaat dan de bel, waarna ze alsnog de entreeprijs moeten afrekenen. Overal is dus aan gedacht.

Bron: AD

BDSM

BDSM