Verknipte lustkapper

Verknipte lustkapper

Een merkwaardig fenomeen in Emmen: een beruchte, kapsels ruïnerende lustkapper heeft weer huisgehouden. Twee jaar geleden heeft de oorspronkelijk uit Alkmaar afkomstige man daar slachtoffers gemaakt, en nu is hij opnieuw actief. Zijn werkwijze: hij belt bij mensen aan, geeft zich uit voor een kapper van een lokale kapsalon en biedt zijn slachtoffer een gratis knip- of kleurbeurt aan. Vervolgens leeft hij zich uit op een goedgelovig hoofd en vertrekt.

Een eigenaresse van een kapsalon in Emmen is indirect slachtoffer geworden van de man. Hij gebruikte de naam van haar kapsalon om bij mensen binnen te komen. ,,De klant kwam verhaal halen. Ze was gekleurd en het was niet goed gegaan. Geen onfatsoenlijke kleur, hoor. Het was alleen niet mooi geworden. Ik heb gehoord dat er wel iemand heel erg verknipt is. We hebben geïnformeerd of we er iets tegen konden doen dat hij onder onze naam werkte, maar ja… Hij doet niet echt iets, he? De politie zegt dat ze er niets tegen kunnen doen.”

Nu lezen:   Lustkapper actief in Noorderplantsoen

Veel zorgen maakt ze zich niet. ,,Dat die klanten zich laten beïnvloeden door zo iemand vind ik een beetje dom. Als hij nou nog knap was, kon ik het begrijpen, maar zo mooi schijnt hij niet te zijn. Hij zal wel goed gebekt zijn. Nou ja, klanten zijn net vlooien wordt wel eens gezegd. Vaste klanten weten wat we in huis hebben. Zij komen wel verhaal halen. Verder kan ons niets gebeuren.”

Nu lezen:   SM-sekswerker wil wippen

Voor politiewoordvoerder E. Zinsmeyer is de ‘lustkapper’ niets nieuws. ,,We hebben regelmatig gesprekken met hem gehad. Hij belooft altijd beterschap. De moeilijkheid is dat hij geen strafbare feiten pleegt, de vrouwen gaan ermee akkoord.” Als de lustkapper weer actief is, stuurt de politie een waarschuwing uit. ,,Hij gebruikt nu de naam van een erkend kapsalon in Emmen.”

Nu lezen:   Lustkapper op heterdaad betrapt

In 1995 was de lustkapper actief in Groningen en Haren. Hij gaf zich uit namens het Harense kappersbedrijf Onnes, dat vervolgens juridische stappen ondernam. De rechter bepaalde dat hij zich niet meer namens Onnes mocht uitgeven. Zinsmeyer: ,,Dat geldt dus alleen voor díe kapperszaak. Alle anderen die er last van hebben moeten dezelfde procedure door.”

Bron: Trouw (3 juli 2002)

Club RopeMarks