Waarom we het gevaarlijke taboe op BDSM moeten doorbreken

Waarom we het gevaarlijke taboe op BDSM moeten doorbreken

“Hij wilde mijn ribben breken, op de barbeque leggen en opeten.” Het is één van de vele aantijgingen tegen de jonge Amerikaanse acteur Armie Hammer (34) die in januari 2021 naar buiten kwamen. Volgens verschillende ex-vriendinnen, bedpartners en digitale connecties zou Hammer een fetisj hebben voor kannibalisme en misbruik hebben gemaakt van hun onervarenheid met BDSM om ongewild grenzen over te gaan. Tot zware mishandeling aan toe. 

Nu lezen:   Jambers - Roofdieren / SM (deel 2)

Zoals vaak bij beschuldigingen van seksueel geweld, zijn ze ook nu moeilijk hard te maken. Dat Hammer slachtoffers heeft gemaakt met ernstig seksueel trauma, wordt echter steeds meer aannemelijk. Des te schrijnender zijn de publieke reacties op de onthullingen. Niet alleen staan ze bol van victim blaming, ook worden de serieuze aantijgingen over non-consensuele seks en mishandeling volledig ondergesneeuwd door de lacherigheid over Hammer’s vermeende kinks en fetisjen.

Nu lezen:   De zes beste kinky dating-apps

Het maakt iets pijnlijk duidelijk: wie zich uitspreekt als slachtoffer van seksueel geweld binnen BDSM-relaties, stuit eerder op verbijstering en afkeuring dan op steun en begrip. Waar komt die houding vandaan en wat zijn daarvan de gevolgen? En hoe breng je als beginnend kinkster je seksuele verlangens veilig in praktijk? 

Nu lezen:   Martijn is te leen: 'Ik wil BDSM uit de taboesfeer halen'

Lees verder op BrandpuntPlus

Left Menu Icon