De meestvoorkomende seksfantasieën volgens onderzoek

De meestvoorkomende seksfantasieën volgens onderzoek

Iedereen fantaseert weleens; over een nieuwe auto, een verre reis, je lievelingsgerecht of over: seks! Dat is helemaal niet gek. Seksfantasieën zijn gezond en kunnen tot betere of spannendere seks leiden. Heb je je ooit afgevraagd welke seksfantasieën er zoal zijn? We zochten het voor je uit.

Meest voorkomende seksfantasieën
1. Een trio

Bij velen staat een trio of een kwartet hoog op de ‘sex bucketlist’. Volgens het onderzoek van de psycholoog Justin Lehmiller is ‘multi partner sex’ de populairste fantasie. Seks met je lover plus-one kan een boost geven, maar dan moeten jullie er wel allebei achter staan. Het kan immers best verwarrend zijn als je jouw vriend(in) met een ander ziet. Zorg ervoor dat je van tevoren duidelijke afspraken maakt: houden jullie het geheim? Zijn er bepaalde dingen waarvan je niet wil dat je partner ze doet? Zijn er dingen die je zelf niet wil doen? Bespreek het!

2. BDSM

BDSM staat voor: Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism. Zou je weleens gedomineerd willen worden? Of juist iemand anders willen domineren? Je bent niet de enige. Volgens een onderzoek van Marie Claire doet 85 procent van de mensen aan een lichte vorm van BDSM. Denk aan je nagels gebruiken, spanken of elkaar vastbinden. Het gaat tijdens BDSM meestal om de (soms pijnlijke) handelingen die vooraf gebeuren. Tip: spreek een stopwoord met elkaar af, die je tijdens de seks kunt gebruiken om je eigen grenzen aan te geven.

3. Een openbare plek

Seks hebben in het openbaar is niet alleen een veelvoorkomende fantasie, maar wordt ook behoorlijk vaak uitgevoerd. Denk aan seks op het strand, in een pashokje, in een auto of op het toilet van een club. Pas met deze actie wel op: als je betrapt wordt, is de boete niet goedkoop.

4. Met een vreemde

Het kan zijn dat je erg gelukkig bent met je partner en alsnog verlangt naar seks met een ander. Heb je het gevoel dat je met het met je partner over alles kunt hebben? Maak je verlangens dan bespreekbaar. Kleine sidenote: een veelvoorkomende seksfantasie voor mensen die in een relatie zitten, is seks met een ander (die al dan niet een vreemde voor je is). Uit een onderzoek van psycholoog Henk Noort blijkt dat 25 procent van de Nederlanders tussen de 20 en de 45 jaar wel eens is vreemdgegaan.

Ook singles fantaseren wel eens over seks met een vreemde. Bij hen gaat het vaak meer om iemand die ze nooit eerder hebben ontmoet, zoals je postbode, de ober van een restaurant, of iemand die tegenover je zit in de trein.

5. Rollenspel

Rollenspel wordt vaak gezien als een seksuele oppepper als je al langer met iemand samen bent. Mensen zien dit vaak als een nieuw avontuur, iets spannends om uit te proberen. Veelvoorkomende rollen zijn een verhouding tussen een regisseur en acteur, een dokter en een patiënt en een docent en een leerling. Nog een veelvoorkomend rollenspel doen Claire en Phil in de sitcom Modern Family voor. Zij kruipen allebei in twee zelfbedachte personages en doen iedere Valentijnsdag alsof ze elkaar voor het eerst in een hotel ontmoeten.

6. Betrapt worden/betrappen

Voor de één is het een nachtmerrie, voor de ander is het een fantasie: betrapt worden. Erover fantaseren is makkelijk, maar het ook daadwerkelijk te organiseren, is iets moeilijker. Het moet je overkomen.

Bron: onbekend

[widgets_on_pages id=”advertentie”]

BDSM

BDSM