Het is International Fetish Day: dit zijn de vreemdste fetisjen

Het is International Fetish Day: dit zijn de vreemdste fetisjen

We hebben allemaal fantasieën maar er zijn bijzondere voorkeuren die nu eenmaal vaker voorkomen dan anderen. En een voorkeur is nog niet meteen een fetisj. Word je echt opgewonden van een voorwerp of lichaamsdeel? Dan heb je een fetisj en vandaag is een fetisjfeestje dus we vertellen je graag wat de veelvoorkomende fetisjen zijn. Leuk om te weten: fetisjen zijn niet aangeboren, maar ontstaan op een bepaald moment in je leven. Meestal als je specifieke interesses ergens voor ontwikkelt. Je kunt dus zeker nog op late leeftijd ontdekken dat je een bijzondere seksuele voorkeur hebt.

Veelvoorkomende festisjen:

  • BDSM: BDSM staat voor Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie en Sadisme Masochisme. Denk: 50 shades of grey en je krijgt er al een aardig beeld van.
  • Voeten: Voeten roepen bij veel mensen erotische gevoelens op. Als je door eraan te ruiken en/of voelen opgewonden wordt dan heb je een voetenfetisj.
  • Leer: als jij niet kan wachten tot je je (seks)partner in een leren pakje ziet, dan zou het zomaar kunnen dat je een fetisj hebt voor leer.
  • Hoge hakken en laarzen: ze maken elk been eigenlijk mooier toch? Er zijn een hoop mensen die een fetisj hebben voor hoge hakken en laarzen.
  • Katoptronophilia: een moeilijk woord voor een spiegelfetisj.
Nu lezen:   15-jarige jongen stopt USB-kabel in penis ’om te meten hoe lang die is’

De meeste mensen met een fetisj zien hun bijzondere voorkeur als een manier om zich te ontspannen.

Er hangt nog steeds een taboe rondom fetisjen. Omdat het bijzondere voorkeuren zijn, maar die maken ons als mens natuurlijk juist uniek. En je hoeft ze natuurlijk niet met iedereen in je omgeving te delen. Er zijn ook extreme varianten, maar dan spreken we eerder van een psychische aandoening als het bijvoorbeeld gevaarlijk is voor jezelf of een ander. Het is ook interessant om te lezen over vreemde fetisjen. Voorkeuren die de meesten van ons nog niet kenden, maar waarvan wel degelijk mensen seksueel van opgewonden raken.

Nu lezen:   Esther Blaauw - Seksuoloog, sub & Dom

Een paar voorbeelden van vreemde fetisjen (ja, ze bestaan echt!):

  • Knismolagnia: een fetisj voor kietelen.
  • Formicophilia: een voorkeur voor kleine insecten die bijvoorbeeld over je lijf lopen en kriebelen.
  • Macrophilia: mensen die deze fetisj hebben raken opgewonden van iemand die groter is dan zij zelf zijn. Ze vinden het fijn om zich klein te voelen.
  • Nasophilia: als je deze fetisj hebt dan word je opgewonden van neuzen. Het liefst hebben mensen met deze voorkeur dan ook fysiek contact met de neus van een ander en fantaseren erover.
  • Tricofilie: een obsessie voor haar. Mensen met deze voorkeur seksualiseren haar en dat hoeft niet per se hoofdhaar te zijn!
Nu lezen:   Inez, Dewi & Paul - Polyamorie

Happy International Fetish Day!

Bron: DutchCowboys