De gevaarlijkste serieverkrachters van Nederland

De gevaarlijkste serieverkrachters van Nederland

Erno B. selecteert zijn slachtoffers via sm-dates. En voor een beetje sm moet je bij sekswerkers zijn, moet hij gedacht hebben. In oktober 2016 date hij samen met een vriendin – een medeverdachte –met een sekswerker in een hotel bij Hoofddorp. Hij wil het liefst all the way gaan, maar dat ziet de vrouw niet zo zitten. Ze gaat wel akkoord met een milde vorm van sm. Het gaat gelijk al mis zodra de vrouw de hotelkamer binnenstapt. Ze krijgt een harde klap in haar gezicht te verduren. Deze werkwijze, waarbij de dader onmiddellijk fysiek geweld inzet, wordt ook wel de geweldsbenadering genoemd. De vrouw krijgt een drugscocktail en wordt anaal verkracht. Daar blijft het niet bij. Ze wordt gedwongen tot poep- en plasseks en en passant worden er sigarettenpeuken op haar intieme lichaamsdelen uitgedrukt. Ook dat gaat B. niet ver genoeg; hij knijpt haar keel net zo lang dicht tot zij het bewustzijn verliest. Ze komt bij in de badkuip.

Een andere sekswerker ontmoet B. in een Amsterdamse growshop, waar ze gedrogeerd wordt met GHB. Hij heeft het spul vermengd met limonade. De vrouw herkent de werking van de drug direct.

“Ik heb eerder een overdosis GHB gehad en ik voelde nu hetzelfde.

Ik voelde me vrijer en had minder gevoel.”

Brandende sigaretten horen ook nu weer bij zijn sadistische ritueel. Als ze zich verzet door te huilen en te smeken om te stoppen, krijgt ze straf. “Hij was de meester en hij bepaalde wat gebeurde. Ik mocht alleen maar ‘ja meester’ en ‘nee meester’ zeggen.” Wanneer ze hem wil aanvallen, wordt ze in een soort nekklem genomen en raakt ze buiten bewustzijn. Deze reactie – grof geweld gebruiken bij verzet –komt vaak voor bij sadistische serieverkrachters.

Een derde vrouw die in 2014 een relatie begint met de getrouwde B. brengt een nachtje met hem door in een Amsterdams hotel. Mocht ze het idee hebben dat het om een romantisch uitje zou gaan, dan wordt die hoop er snel uitgeslagen. Ze ziet bont en blauw en volgens de ex-minnares heeft B. haar ook nog willen wurgen met een stuk touw. Pas drie jaar later doet ze aangifte. De vrouwen hopen dat hij weer in de bak verdwijnt en wel zo lang mogelijk omdat de kans op herhaling levensgroot is: “Deze man is een monster. Hij moet zo snel mogelijk gestopt worden.”

Er is een vermoeden dat hij veel meer slachtoffers gemaakt heeft, vrouwen die geen aangifte durven te doen uit angst voor de man.

Erno B. heeft alles heel anders beleefd: “Er is wel grensoverschrijdende seks geweest, maar er zijn geen grenzen overschreden,” meent hij over de sm-date met de eerste sekswerker. Angst heeft hij nooit gezien bij zijn slachtoffer en ze zou ook nooit aangegeven hebben dat ze weg wilde of het niet leuk vond. B. en de vriendin laten haar achter met 400 euro, de helft van het afgesproken bedrag. “Het was niet gegaan zoals we hadden gehoopt.”

De advocaat van B. wuift het verhaal van de ex-minnares weg, pleit voor vrijspraak en gooit de aanklacht op jaloezie. B. heeft namelijk een gezin met twee kinderen. De rechtbank oordeelt anders en acht bewezen dat Erno B. zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting en mishandeling van de drie slachtoffers. Hij krijgt vijf jaar en zeven maanden celstraf. Als zijn ex-minnares eerder aangifte had gedaan, zou hij vijf maanden langer gekregen hebben. Helaas was dit niet zijn eerste veroordeling voor verkrachting en mishandeling. In 2016 stond hij al eerder voor de rechter omdat hij drie vrouwen had verkracht en mishandeld tijdens ‘horror-dates’, zoals een van de vrouwen haar ervaring beschreef. Uiteindelijk werd hij schuldig bevonden voor twee aanklachten omdat er geen voldoende bewijs was voor de derde zaak. Toen kon hij vier jaar de cel in en dat was dan al dertien maanden meer dan er tegen hem geëist was. Want de rechtbank zag in dat het recidive gevaar groot was. Een vooruitziende blik dus.

Bron: Panorama

[widgets_on_pages id=”advertentie”]

BDSM

Ageplay