Sm-meesteressen ontlopen zware straf

Sm-meesteressen ontlopen zware straf

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft sm-meesteres Ira V.D. (46), Miss Lucrezia voor haar klanten, en haar hulpje Vicky V. (38), ook wel gekend als Juno, een opschorting gegeven voor een sm-sessie die fataal afliep voor de Britse zakenman Robin Mortimer (58). Hij kreeg lachgas toegediend en stierf door een zuurstoftekort. Ira V.D. kreeg wel zes maanden cel, omdat er in haar woning poppers en een stroomstoottoestel werden aangetroffen.

De hulpdiensten werden op 22 juni 2010 naar de sm-studio van Lucrezia geroepen in Sint-Job-in-’t-Goor. Ze troffen daar de beklaagden aan die een naakte man aan het reanimeren waren. De ambulanciers namen het van hen over, maar konden hem niet meer redden.

Nu lezen:   Seksshop is over zijn hoogtepunt heen, maar Henk ziet juist een gat in de markt

Robin Mortimer, eigenaar van een raceteam, maakte wel vaker van Lucrezia’s diensten gebruik. Hij had die dag op eigen verzoek lachgas toegediend gekregen, terwijl hij gedeeltelijk vastgebonden was. Terwijl Juno de zakenman nauwlettend in het oog hield, pompte Lucrezia de gascapsule in een ballon, die met een darmpje aan het masker van de zakenman bevestigd was. Het gas veroorzaakte echter een zuurstoftekort en dat werd Mortimer fataal.

Drijfgas
De verdediging had aangevoerd dat hij zelf aan het darmpje moest zuigen om het gas binnen te krijgen en dat hij er te allen tijden mee had kunnen ophouden. De vrouwen zouden ook niet geweten hebben dat het toedienen van lachgas gevaarlijk was en mogelijk fatale gevolgen kon hebben. Volgens hun advocaten ging het om drijfgas dat je gewoon in de supermarkt kunt kopen voor bijvoorbeeld slagroomspuiten en dat het niet te vergelijken is met het medische lachgas.

Nu lezen:   Ex-Dominatrix: waargebeurd verhaal, beperkte uitgave

De rechtbank veegde al die argumenten van tafel: dat Mortimer het gas vrijwillig diende op te zuigen en dat hij ermee kon stoppen, deed geen afbreuk aan het feit dat de vrouwen het opzettelijk hadden toegediend. Hun voorzichtige werkwijze toonde volgens de rechters aan dat ze wel degelijk op de hoogte waren van de mogelijke fatale gevolgen.

Nu lezen:   Psychotherapie met zwepen en bondage

De rechtbank hield wel rekening met de impact die de feiten op hun leven had en met het gunstig strafrechtelijk verleden van Lucrezia en het blanco strafblad van Juno. Daarom kregen ze de gunst van de opschorting. De nabestaanden van het slachtoffer hadden zich niet burgerlijke partij gesteld.

Bron: DeMorgen

Miss Nica Nordic Fetishclips