Het leven van een domina

Het leven van een domina

Het is een van de hitseries van Netflix momenteel: Bonding. De jolige serie over een dominatrix en haar gay best friend die uit geldnood besluit haar assistent te worden. Spannend. Dat zeker. Maar hoewel veel kijkers positief zijn, is er ook een groep minder blij met de serie. Verschillende domina’s vinden dat de show totaal niet representatief is voor hoe het leven van een domina eruit ziet. De klanten worden niet gecheckt. Het hoofdpersonage is 24/7 een bitch. En er wordt niet onderhandeld over prijzen. Maar hoe ziet het leven van een domina er dan wél uit? En hoe word je het?

We spraken domina Soviet Mercedes.

Hoe ben je domina geworden?
Dit is echt te herleiden naar mijn tijd op de basisschool. Ik was altijd al dominant. Ik zette jongens in een rijtje, trapte ze in hun ballen en dan mochten ze mijn huiswerk doen. Tijdens het volwassen worden merk je dat daar een markt in zit. Ik leerde op een feestje mensen kennen die mij kennis lieten maken met de wereld van de BDSM.

Werkt dit tegenwoordig nog steeds zo?
Ik doe dit nu bijna twaalf jaar maar de tijden zijn veranderd. Nu is het internet een enorm medium waardoor mensen denken  dat je alleen maar een beetje gemeen hoeft te zijn om domina te worden. Dat is niet zo. Mensen vragen vaak aan me of ik het ze kan leren, maar zij vergeten dat ik er bijvoorbeeld twee jaar over heb gedaan om goed met een zweep te leren slaan zonder markeringen achter te laten. Veel mensen zien alle glamour voorbij komen en willen dat ook. Maar dat is geen realistisch beeld.

Hoe ziet een gemiddelde week voor jou eruit?
Fysieke sessies doe ik drie keer per week. Deze duren tussen de een en vijf uur. Dat verschilt per klant en per dag. Soms heb ik één sessie van vijf uur met een klant op een dag. Maar ik kan ook drie sessies van elk een uur hebben op een dag. In ieder geval nooit meer dan drie per dag. Verder fotografeer, film en edit ik veel. Voorheen had ik een hele fijne filmslaaf en die editte ook voor me. Hij wilde graag dienstbaar zijn, dat was een fetisj van hem. Maar hij ging weg en toen heb ik het zelf overgenomen.

Wist je eigenlijk al wat je fetisjen waren voordat je domina werd?
Ik had wel al een basis. Ik ben een sadiste dus ik hou van het verzetten van grenzen, zowel mentaal als fysiek. Maar de fetisj-wereld is oneindig. Deze week ben ik er nog achter gekomen dat er een fetisj is voor autogordels. Gaandeweg probeer en leer je dingen.

Wat vind je leuk aan domina zijn?
Macht, geld en controle. Dat is wie ik ben.

Wat vind je minder leuk aan domina zijn?
Bedreigingen. En mensen die vinden dat ze recht hebben op jouw tijd. Ik krijg dm’s van personen die zeggen dat ze me willen verkrachten zodat ik kan zien wie de baas is. Of mensen die me uitschelden vanwege mijn lichaam. Dit gebeurt allemaal op social media, nooit in echte leven.

Screen jij je klanten?
Ja, ik doe alles zelf. Ik werk met aanbetalingen en wil de mensen spreken. Alles gaat via de officiële wegen. Ik merk al bij de eerste vijf zinnen die iemand spreekt of het een ‘ja’ of ‘nee’ is. Vriendinnen vragen vandaar ook vaak mijn hulp bij het screenen van mannen op Tinder.

Heb je grenzen?
Communicatie is altijd belangrijk. Medische blessures worden altijd besproken. Ik heb een slaaf die een elektrisch apparaat in z’n schouder heeft, dan wordt er ook niks met die schouder. gedaan. Ongeacht of ik dat leuk zou vinden of niet. Ik bespreek de harde grenzen altijd van tevoren. Het moet een genot zijn voor iedereen.

Wat vind je van de serie Bonding?
Ik ben blij dat BDSM weer ter sprake wordt gebracht maar er zaten wel een aantal problematische aspecten aan de serie. Miss May, de domina in de serie, heeft haar eigen verified Twitter account. Maar wij worden als meesteressen continu geblokt en weggehaald. Daarnaast is er een gebrek aan consent. Haar vriend gaat mee als bodyguard. Dat is een no go. Er zijn in Amerika wetten doorheen gekomen die van invloed zijn op de veiligheid van vrouwen. Deze moet dus serieus worden genomen. Ook vind ik het jammer dat alle SM-figuren in series worden neergezet als personages die daar zijn gekomen doordat ze een problematische jeugd hebben gehad. Ik wil niet zeggen dat dit er helemaal niet is maar je creëert een beeld dat zogenaamd voor de hele BDSM-industrie geldt. De meeste meesteressen die ik ken zijn huis-, tuin- en keukenmeiden. Maar Hollywood kijkt hier anders naar. En wordt altijd een reden achter dingen gezocht en dit wordt helaas aangenomen als waarheid.

Zou je het aanraden om domina te zijn?
In alle eerlijkheid: nee. Door dit vak zie je ook lelijke kanten van mensen en het is moeilijk om die erna niet meer te zien. En economisch gezien zit er een enorm stigma op. Een vergunning krijgen voor een eigen studio is bijna onmogelijk. Gelukkig kan je gebruik maken van bestaande studio’s. Ik raad beginners dit aan vanwege de veiligheid. Je wordt goed behandeld en bent niet alleen in de studio. Ook moet je het vak echt goed snappen. Mensen die denken dat is cool en je ziet er leuk uit in zo’n pakje hebben teveel Netflix gekeken. We hebben te maken met iemands lichaam en als je geen kennis hebt van wat je doet dan kan je iemand beschadigen. Daar wordt vaak te makkelijk over gedaan.

Bron : Spuiten&slikken

[widgets_on_pages id=”advertentie”]

BDSM

BDSM