Christian Grey in ‘real life’: dominators over hoe SM er in het echt aan toe gaat

Christian Grey in ‘real life’: dominators over hoe SM er in het echt aan toe gaat

Erik PeculiarDesires (55) en JasperDiana* (50) zijn net als Christian Grey ‘dominators’. Of zoals ze het zelf noemen: dominanten. Ze hebben graag de controle in het dagelijks leven, maar vooral in de slaapkamer. En zij zijn zeker niet de enigen. Erik: “Toen ik als vijftienjarige een SM-blad zag, wist ik dat ik niet alleen was.”

Beide mannen gaan regelmatig naar BDSM-feestjes, waar een dominante en een onderdanige met elkaar spelen door middel van zweepjes en handboeien, maar ook met bijvoorbeeld kaarsvet en klemmen. De dominante heeft de controle en de onderdanige staat deze juist af, zo leggen Erik en JasperDiana uit. “Bij deze feesten gaat het net als in de kroeg”, vertelt JasperDiana. “Je ontmoet mensen en raakt aan de praat. Als het klikt, dan kun je het gaan uitbreiden. Het gaat op deze feesten om wederzijds vertrouwen, het is niet zomaar wat om jezelf aan iemand over te geven.”

Nu lezen:   Je grenzen kunnen verschuiven

Maar volgens Erik gaat het er in het echte leven toch wat anders aan toe dan in de Fifty Shades-films. “Bij BDSM draait het om vertrouwen en worden er grenzen gesteld door de onderdanige. In de Fifty Shades-films zijn deze grenzen er niet. De dame was het niet overal mee eens”, legt hij uit. JasperDiana voegt daarna toe: “De film is veel te geromantiseerd. Hoeveel extreem rijke mannen zijn er die je in een helikopter ophalen?” Hij noemt het dan ook ‘een draak van een film’.

Nu lezen:   Opa cel in voor misbruik kleindochter als seksslavin

Hoewel de films populair zijn, wordt de BDSM-wereld door velen nog niet helemaal geaccepteerd. Zo merken de mannen dat er snel een negatief label op je wordt geplakt als je van BDSM houdt. Dit weerhoudt Erik er echter niet van om er open over te praten. “Dit is wie ik ben. Als ik dan bijvoorbeeld word overgeslagen met een promotie op werk, heb ik daar geen moeite mee.”

Nu lezen:   Elize wordt gedomineerd: 'normaal val ik op vanillejongens'

JasperDiana vindt het jammer dat mensen moeilijk doen over BDSM. “Ik doe niets anders dan iemands fantasie waarmaken”, legt hij uit. Toch kiest hij ervoor om anoniem te blijven. “Ik ga naar de bakker en naar mijn werk. Ik hoef niet zo in de belangstelling te staan.”

Bron: Linda (30-01-2020)