Meesteres heeft al 10 jaar heibel met gemeente

Meesteres heeft al 10 jaar heibel met gemeente

Leonne Zeegers (48) is het beu. Ze zat vorige week een tijdje vast omdat er in haar huis een hennepkwekerij werd gevonden. Maar, zo zegt ze zelf, de gemeente heeft vooral de pik op haar omdat ze Zeegers niet schuldig bevonden krijgt van het runnen van een seksinrichting in haar huis.

Leonne Zeegers, geboren als Leon maar sinds een aantal jaar een vrouw, heeft het al jaren aan de stok met de gemeente Breda en de politie. Dat begon al in 2001. Ze werd ervan verdacht een hoerenkiet in haar huis aan de Academiesingel te runnen. Ze werd aangeklaagd, maar het OM werd niet ontvankelijk verklaard. In 2007 werd in een pand in dezelfde straat een hennepkwekerij ontmanteld. Zeegers, eigenaar van het huis, gaf de kwekerij zelf aan bij de politie.

Nu lezen:   Hier staat het grootste bedrijf in de wereld van seksspeeltjes

“De kwekerij was destijds van een huurder. Ik was het er niet mee eens, dus gaf ik het aan”, zegt Zeegers. “Daarop kwam de politie langs, ontruimde het hele zootje en liet mij achter met een schadepost van een ton.” Zeegers hoorde daarna niets meer. Vorige week werd er opnieuw een kwekerij in haar huis gevonden. Die gaf ze niet aan, ze wist wel van het bestaan er van. “Dat krijg je er van als een gehoorzame burger in de steek wordt gelaten. Ik werk er niet meer aan mee.”

Zeegers verdient haar geld vooral met appartementen verhuren. Ze heeft een aantal panden aan de Academiesingel. Daarnaast is ze psychotherapeute maar verleent ze ook SM-diensten voor mensen die dat willen, de diensten vallen onder de noemer psychotherapie. De gemeente oordeelt echter anders. “De ambtenaren vinden dat SM onder de noemer seks valt, en dus prostitutie”, vertelt Zeegers. “En volgens de gemeentelijke verordeningen mag dat niet.”

Nu lezen:   Geen pornografie meer op expliciete app OnlyFans

Zeegers zegt meerdere ministers en hoge raadsheren te behandelen. “Die kunnen bij mij een uurtje in bijvoorbeeld een luier rondlopen, of als vrouw. Wat ze maar willen. Maar een orgasme komt er niet aan te pas”, zegt ze. Ze wil maar één naam noemen van een bekende. Wicher Wedzinga, oud-rechter in Leeuwarden, zou volgens Zeegers tot één van de bezoekers behoren. “Bij de therapie komt niet altijd SM om de hoek kijken”, zegt Zeegers. “We gaan ook verkleed als vrouw de stad in. Kleren kop, uit eten, zulke dingen. Als het maar expressie geeft aan de gevoelens.”

Nu lezen:   Zo ziet het leven van een professionele SM-meesteres eruit

De ontruiming van de bovenverdieping van haar huis afgelopen week, is volgens Zeegers niet helemaal legaal gegaan. “Ze zijn onrechtmatig binnengetreden”, zegt ze. “Een agent deed alsof hij de Officier van Justitie aan de lijn had met zijn mobiele telefoon. Ik weet echter dat de politie gebruik maakt van Vodafone en dat netwerk er die dag uit lag. De zes agenten die binnenkwamen hadden nooit door mogen zoeken.”

Leonne Zeegers laat het voortaan wel uit haar hoofd om de politie te bellen als ze iets ziet dat niet in de haak is. “Als ik maar niets mee te maken heb en er geen last van heb. Leven en laten leven.”

Bron: BredaVandaag (8 november 2009)