Secretary (2002)

Secretary (2002)

Geen bdsm-porno, geen grote namen, maar gewoon een romantische speelfilm waarin het thema sm wordt belicht op een uiterst toegankelijke, zelfs gewone wijze.

Lee Holloway is net ontslagen uit een psychiatrische instelling, waar ze in behandeling was voor haar neiging tot zelfverminking. Omdat ze nog nooit een echte job heeft gehad, besluit ze op zoek te gaan naar werk. Al snel wordt ze aangenomen als secretaresse in het advocatenbureau van de bizarre Mr. E. Edward Grey. Haar taken lijken op het eerste zicht normaal, zelfs saai: typen, koffie serveren, klasseren… Maar langzamerhand raken Lee en Mr. Grey in een sadomasochistische relatie verwikkeld.

Een doodnormale speelfilm waarin het thema sadomasochisme op een luchtige en speelse manier wordt belicht. Een romantische film, met normale relatieproblemen, een film over innerlijke strijd, maar vooral een film waarin de sm niet de hoofdmoot is, waarin er geen oordeel wordt geveld over sm, maar waarin het simpelweg een staat van zijn is die twee personen toevallig verkiezen.

REGIE: Steven Shainberg
CAST: Maggie Gyllenhaal, James Spader, Stephen McHattie, Jeremy Davies, Patrick Bauchau, Lesley Ann Warren, Michael Mantell, Oz Perkins, Jessica Tuck, Sabrina Grdevich, Amy Locane, Lily Knight, Julene Renee, Mary Joy, Lacey Kohl.

Meer informatie op MovieMeter

BDSM

BDSM