Sm-meesteressen ontlopen zware straf

Sm-meesteressen ontlopen zware straf

SM-meesteres Lucrezia en hulpje Juno wisten niet waar ze mee bezig waren toen ze een klant lachgas toedienden. Maar omdat er geen intentie tot doden was, streek de rechter over zijn hart.

De Britse zakenman en eigenaar van een renwagenstal was excentriek, steenrijk en hij had ook een pervers kantje. Liefst van al kreeg hij een uitbrander van sm-meesteres Lucrezia. Hij kwam dan ook vaak naar haar villa in de Meidoornlaan in Sint-Job-in-’tGoor (Brecht). Die 22ste juni 2010 was niet anders. “In die periode was hij helemaal weg van het lachgas, in feite is het niet meer dan het gas wat je vindt in patronen van spuitbussen voor slagroom”, verduidelijkt meester De Man.

Sm-meesteres Ira V.D. (46), ook wel Lucrezia, had het gas toegediend via een slangetje, dat verbonden was met een masker. Hulpje Vicky V. (38),- ofwel Juno – tilde Mortimers masker af en toe op zodat hij zuurstof kon happen. Hijzelf gaf aan dat hij een tweede en een derde capsule van het gas wilde proeven, lichtte meester Eric van der Vloet toe. “Ze waren erg voorzichtig .” Maar de Brit stierf toch.

“Niet abnormaal”, stelde de wetsdokter. “Een tekort aan zuurstof, gekoppeld aan ongecontroleerd inademen zorgt voor ademhalingsproblemen. Ga je daarbij nog eens lang en diep inademen, dan kun je hartritmestoornissen krijgen.” “Beide dames zijn niet medisch geschoold en wisten dus niet dat het toedienen van gas de beschreven fatale gevolgen kan hebben”, concludeerde de rechter. “Maar ze waren zich wel bewust van het grote gevaar van lachgas. Anders zouden ze nooit zo voorzichtig zijn geweest. Het feit dat een van de betichten de capsules eerst zelf uitprobeerde, benadrukt die voorzichtigheid”.

De strafrechter hield in de strafmaat wel rekening met de relatief gunstige strafblad van Lucrezia en het blanco strafblad van Juno. Beiden kregen p[schorting van straf in plaats van de geëiste 2,5 jaar. Hoofdmeeesteres Lucrezia mag zich gelukkif prijzen dat het bij deze straf is gebleven, omdat ook nog een stroomstootwapen en poppers in haar villa waren gevonden. Ze kon de rechter overtuigen dat het stroomstootwapen niet diende om te gebruiken op klanten. Daarom bleef de bijkomende straf voor haar beprekt tot zes maanden.

Bron: Gazet van Antwerpen

[widgets_on_pages id=”advertentie”]

Actualiteiten

Buitenland