Fetishwinkel Mister B verhuist vanwege overlast toeristen

Fetishwinkel Mister B verhuist vanwege overlast toeristen

De welbekende fetish- en leerwinkel voor homo’s, Mister B, gaat verhuizen van de Warmoesstraat naar de Prinsengracht. ‘De winkel trekt te veel toeristen die er om de verkeerde redenen komen.’

De gespecialiseerde leer- en rubberwinkel zat bijna vijfentwintig jaar op de Warmoesstraat. Een van de belangrijkste oorzaken van de verhuizing is het massatoerisme dat het straatbeeld de afgelopen jaren heeft veranderd. 

”Onze klanten voelden zich niet altijd op hun gemak wanneer er groepen toeristen de winkel binnenkwamen, die vaak moesten lachen om wat ze zagen en selfies gingen maken,” aldus eigenaar Nelson Sousa da Cunha. 

Marketingmanager Tony de Wilde vult aan: ”We krijgen regelmatig klachten van klanten. Ik zag net nog een Facebookbericht van iemand die niet naar de winkel durfde te komen om dingen te passen in verband met stroom van mensen binnen en buiten de winkel. Dat soort dingen horen we regelmatig.”

Vrijgezellenfeestjes
Mister B weert al een tijdje groepen uit de winkel. De Wilde: ”We kregen veel vrijgezellengroepen binnen, die dan vooral piemelpetjes wilden kopen. Dat soort producten verkopen wij niet hier, we zitten in een hoger segment. Andere sekswinkels in de buurt die wel in dat segment zitten, zagen hun verkoop door het toerisme wel stijgen, maar wij niet.” 

Vragen om geen foto’s meer te maken in de winkel bleek niet de oplossing, aldus De Wilde. ”Als je dat twintig a dertig keer per dag moet vragen, is het niet prettig meer. Ook voor onze klanten voelt dat niet fijn.” 

Nieuwe winkel
De winkel is op de Warmoesstraat voor het laatst open op 26 augustus. Op 1 september opent het de nieuwe deuren aan de Prinsengracht. ”Een inspirerende locatie vlakbij het Homomonument.” Mister B heeft ook vestigingen in Berlijn en Antwerpen.

Bron: AD

[widgets_on_pages id=”advertentie”]

BDSM

Fetish