Annemiek stond voor de klas, nu verkoopt ze kinky kleding

Annemiek stond voor de klas, nu verkoopt ze kinky kleding

Ze opende onlangs haar atelier vol met kinkywear, fetisj- en festivalkleding: Atelier Annemiek en MILF – Miek Indecent Leather Fashion (onfatsoenlijke leren mode – .red). Het atelier van de van oorsprong Rotterdamse Toetenel aan de Lange Tiendeweg hangt vol onthullende, leren bh’s, korsetten en rokjes. Ze ontwerpt en maakt alles zelf, met de hand.

De laatste tien jaar stond ze voor de klas, maar zo’n twee jaar geleden gooide Toetenel het roer compleet om. Ze bezocht voor het eerst een feestje ‘waar mensen leren kleding dragen’, vertelt ze. ,,Ik vond het daar allemaal heel zwart en hard. Dat kan anders, dacht ik.” Toetenel leerde zichzelf naaien. Ze werd verliefd op Gouda en verhuisde samen met haar man naar de Gouwestad, waar ze twee weken geleden haar eigen atelier opende.

,,Ik wil niet dat mensen denken dat dit een sekswinkel is”, verzucht Toetenel, terwijl ze door één van de rekken zoekt om een kledingstuk aan te wijzen. ,,Dat wil ik absoluut niet zijn. Iemand zei laatst: er was hier ooit al eens een sekswinkel in Gouda. Toen moest ik uitleggen dat dit helemaal geen pikante sekswinkel is, ik verkoop geen seksartikelen.”

Ze kan zich wel goed voorstellen dat mensen dat denken, knikt ze. Door al het leer en de kinky spulletjes. ,,Dat vinden mensen soms best spannend. Maar dit is een winkel voor iedereen. Ik heb een klant van in de tachtig gehad, maar er komen hier ook heel jonge meiden.”

Het atelier van de 50-jarige ontwerper valt op in het brave straatbeeld aan de Lange Tiendeweg in Gouda, de stad die toch wel midden in de Biblebelt ligt. Met tegenover haar een winkel in dameskleding, links naast haar pand de Legowinkel en aan de andere zijde ijssalon David’s Gelato.

Tussen alle verschillende kledingstukken in de rekken verschijnt een klein leren herenstringetje. Aan de binnenzijde gevuld met scherpe pinnen. ,,Niet schrikken hoor, het is nog niet gedragen”, lacht Toetenel. ,,Voor sommigen is dat heel pijnlijk, voor anderen heel prettig. Een klant vroeg me of ik die er in wilde naaien. Dat doe ik dan. Maar dit is wel heel specifiek hoor.”

Instagram post shared by @atelier.annemiek.milf

Het komt vaker voor dat haar klanten op zoek zijn naar speciale kledingstukken voor fetisjfeesten, festivals, raves, cosplays of een vakantie naar Ibiza, benadrukt ze. ,,Mensen die net iets anders durven dan ‘gewoon’. Mijn klanten durven andere dingen te dragen en zoeken iets extra’s. Kijk, dit is een open cup top”, zegt Toetenel, terwijl ze naar een bh zonder bedekking wijst. ,,Dat kun je naakt dragen, maar ook gewoon met een shirt eronder.”

Haar leer haalt ze in Italië en Spanje. Aan de achtermuur van het atelier hangen grote rollen leer in alle kleuren en printen. Roze met panterprint, een beige slangenprintje, leer met glitters of bloemetjes. ,,Negen van de tien keer draag ik zelf een van m’n eigen ontwerpen.’’ Ze merkte al snel dat er weinig anderen in Nederland zijn die deze kledingstukken met de hand maken. ,,Ik ken maar twee á drie mensen die soortgelijk werk doen als ik.”

Als ze er al eentje tegenkomt, is dat bij een fetisjfeest of een Ibizamarkt. Onlangs stond ze met haar ontwerpen op fetisjfeest B.I.T.C.H. Binnenkort stalt ze haar collectie uit bij Fetishval. ,,Als ik naar een fetisjfeest ga, kennen ze mij als MILF. Dan neem ik fetisjkleding mee. En als ik naar een Ibizamarkt ga neem ik weer andere dingen mee. Daar heet ik dan Atelier Annemiek. Ik ben én doe het allebei.”

Bron: AD

BDSM

BDSM