Hoge Hakken, echte liefde (film)

Hoge Hakken, echte liefde (film)

De rijke Semijns Roggeveen verveelt zich te pletter. Zijn vrouw Mirabelle, kinderen, vrienden en goedlopend containerbedrijf hebben hem niets meer te bieden. Vermomd met pruik en snor neemt Semijns daarom in z’n eigen zaak dienst als vrachtwagenchauffeur Arie Snoek. En voor Arie vindt hij ook een sjofele tweede woning, driehoog achter in de Amsterdamse Pijp. In zijn nieuwe gedaante wordt hij in de kantine smoorverliefd op de sexy serveerster Jenny. Zij krijgen een relatie en Semijns geniet steeds meer van het leven als Arie. Dit kan echter niet goed blijven gaan en via hilarische momenten komt het uiteindelijk tot een ontknoping.

De hoge, vanzelfsprekend felrode hakken uit de titel behoren toe aan een Amsterdamse kantinejuffrouw (Monique van de Ven). Aan kandidaat lovers heeft ze geen gebrek maar zo te zien maakt fabrieksdirecteur Roggeveen (De Gooyer) de meeste kans. Niet als de stijve 'meneer van kantoor' overigens, maar incognito, als Jan Modaal met aanplaksnor en gepermanente pruik.

REGIE Dimitri Frenkel Frank

CAST Monique van de Ven, Rijk de Gooyer, Olga Zuiderhoek, Marina de Graaf, Geert de Jong, Hannah de Leeuwe, Dolf de Vries, Leen Jongewaard, Huib Broos, Johan Ooms, Hein Boele, Gees Linnebank, Jerome Reehuis, Max Croiset, Dorine van der Klei.

RELEASE 29.10.1981

Bron: Filmtotaal

BDSM

BDSM